Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: CMISU e gata, dar încă nu funcționează

București: CMISU e gata, dar încă nu funcționează

DISTRIBUIȚI

firea-1147754 – 29112016­ – Obiectivul Primăriei Municipiului București este să se asigure că noul Centru Municipal Integrat pentru Situații de Urgență (CMISU) este funcțional în cel mai scurt timp, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanții principalelor instituții cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență.

 ”Centrul pentru Managementul Situațiilor de Urgență este un obiectiv finalizat 100%, atât din punct de vedere al construcției, cât și al dotărilor de ultimă generație – echipamentele IT și de comunicații. Ne dorim cu toții să devină centrul unic de comandă al serviciilor de urgență cât mai curând, astfel încât timpii de reacție să scadă, atât în activitatea de zi cu zi, cât și în cazul producerii unor situații deosebite, cum sunt de exemplu accidentele colective”, a declarat Firea.

În urma discuțiilor s-a evidențiat necesitatea stabilirii unui calendar de populare a CMISU, care va fi trimis în vederea avizării tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență. De asemenea, vor fi stabilite proceduri de funcționare și modalități concrete de colaborare între instituțiile participante.

Primăria Municipiului București va analiza propunerile referitoare la reconfigurarea unor spații din cadrul CMISU și asigurarea unor dotări suplimentare, propuneri prezentate în cadrul reuniunii de astăzi. ”Municipalitatea va asigura tot ce este necesar pentru ca acest Centru să fie operațional, să funcționeze în beneficiul bucureștenilor, pentru că a fost construit și dotat din banii acestora. Ca primar general, vă garantez că voi sprijini instituțiile beneficiare cu tot ce va fi necesar”, a declarat Firea.

 La întâlnirea de la sediul PMB au participat prefectul Capitalei, Paul Petrovan, secretarul de Stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, general ing. Marcel Opriș, directorul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov, Alice Grasu, inspectorul șef al ISU Dealul Spirii București-Ilfov, col. Flaviu-Dorel Chiscop, medicul șef al SMURD București, dr. Bogdan Opriță, directorul general al Jandarmeriei București, lt.col. Sebastian Cucoș, directorul general al DGPMB, chestor de poliție Mihai Voicu.

Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență are o suprafata totala de peste 6.000 metri patrati (6061,75mp) si este structurat pe trei niveluri.

 Acesta cuprinde atat spatiile functionale in care se va desfasura activitatea specialistilor – sala operationala, sala Comitetului Municipal pentru Situatii de Urgenta, sala secretariatului tehnic, cat si spatii tehnice  care pot asigura functionarea autonoma a Centrului chiar in cazul aparitiei unor evenimente grave – exista rezerve de apa, precum si rezerve de combustibil pentru functionarea generatoarelor electrice timp de 72 de ore. Sistemul Informatic Integrat care sta la baza centrului de comanda si control asigura coordonarea centralizata a institutiilor implicate, facand posibila vizionarea tuturor resurselor disponibile pe statiile de lucru si pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall), situat in sala operationala.

Prin acest Sistem informatic se asigura inclusiv comunicarea cu sistemele de alertare si avertizare pentru populatie – panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS. De asemenea, se asigura comunicarea cu presa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.