Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: ELCEN a convenit ipotecarea CET Grozăvești pentru ca Romgaz să nu...

București: ELCEN a convenit ipotecarea CET Grozăvești pentru ca Romgaz să nu taie gazele la încălzirea Capitalei

DISTRIBUIȚI

ELCEN147716 – 28112016­ – Electrocentrale București (ELCEN), furnizorul de agent termic al RADET aflat în insolvență, a convenit cu producătorul de gaze Romgaz să pună drept gaj în favoarea Romgaz centrala CET Grozăvești cu tot cu terenul de sub unitate, pentru ca Romgaz să nu mai ceară ELCEN să plătească în avans gazele necesare pentru încălzirea Bucureștiului, așa cum prevede contractul de furnizare în vigoare dintre cele două companii controlate de Ministerul Energiei, se arată într-un document al administratorului judiciar al ELCEN, KPMG Restructuring, consultat de Profit.ro.

Din informațiile Profit.ro, cele două companii urmează să semneze un contract în acest sens luni, 28 noiembrie.

La finalul lunii trecute, Primăria Capitalei, RADET, ELCEN și Romgaz au semnat o convenție care prevede că PMB va plăti direct în conturile Romgaz suma totală de 417,005 milioane lei, reprezentând contravaloarea cantității de gaze estimată ca necesară ELCEN pentru a livra agent termic către RADET iarna aceasta, în perioada octombrie 2016 – martie 2017 inclusiv. În baza convenției, Primăria București a plătit pe 10 noiembrie 90,5 milioane lei către Romgaz, sumă aferentă consumului de gaze al ELCEN pentru lunile octombrie și noiembrie, în condițiile în care data scadentă a plății era 12 noiembrie.

Problema este însă că plățile efectuate de Primărie direct în contul Romgaz acoperă doar circa 50% din necesarul de gaze al ELCEN, potrivit documentului citat. Cealaltă jumătate trebuie achitată în avans de către ELCEN, în condițiile în care producătorul de energie își încasează facturile pentru agentul termic livrat RADET la 60 de zile. Din același motiv, ELCEN se confruntă cu dificultăți și în respectarea termenelor de plată din contractele cu transportatorul Transgaz și distribuitorul Distrigaz Sud Rețele, toate acestea afectând grav fluxurile de numerar ale companiei. – citiți pe Profit.roPROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.