Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: În 2017 va fi lansat programul ”Prima cameră”

București: În 2017 va fi lansat programul ”Prima cameră”

DISTRIBUIȚI

dragos-pislaru-adevarul147613 – 22112016­ –  Ministerul Muncii va lansa, la începutul anului viitor, programul ”Prima cameră” pentru integrarea socio-profesională a tinerilor de peste 18 ani care ies din sistemul instituţionalizat. Proiectul reprezintă un sprijin pentru dezvoltarea deprinderilor unei vieţi independente, a anunţat Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, adăugând că, pentru o perioadă de doi ani, cheltuielile cu plata chiriei şi cele de întreţinere vor fi suportate de stat.

Ministrul a declarat că proiectul reprezintă o soluţie pentru tinerii care părăsesc, la vârsta de 18 ani, centrele de plasament, orfelinatele, întrucât, deşi statul are grijă de copii până la vârsta majoratului, după această vârstă aceștia sunt lăsaţi ”într-o zonă de lipsă de sprijin, nepregătiţi pentru ceea ce înseamnă societatea şi viaţa independentă”.

Ministrul a mai spus că, prin acest proiect, tinerii vor fi integraţi inclusiv în învăţământul profesional dual. Totodată, proiectul include şi asistenţă de consiliere pentru a preîntâmpina abuzurile de care tinerii s-ar putea lovi la locul de muncă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.