Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Jazz în Piața Ferentari

București: Jazz în Piața Ferentari

DISTRIBUIȚI

african american wigs Firea: ”Ferentari, cartierul meu de suflet”147474 – 14112016 – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezenta alaturi de  vicepremierul Vasile Dancu si de primarul Sectorului 5, Daniel Florea, la Ferentari Jazz Fest, eveniment realizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Arcub, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu Primaria Sectorului 5 si cu Asociația Culturală Spectaculis.

Aflat la prima editie, festivalul s-a desfășurat în Piata Ferentari, in zilele de 11 și 12 noiembrie, si a inclus concerte de jazz si pian, cu participarea unor artisti renumiti.

Gabriela Firea: “Ma leaga o amintire extrem de pretioasa de Sectorul 5, de cartierul Ferentari. In anul I de facultate, cand am venit in Bucuresti, aici am locuit prima data, la statia Sebastian, prin urmare pot spune ca este cartierul meu de suflet. Mă bucur să mă aflu la acest eveniment inedit și unic, Ferentari Jazz Fest, desfășurat intr-un spațiu neconvențional. Cred că performanța este aceeași, iar talentul, sensibilitatea și măiestria strălucesc în egală măsură și pe scena Ateneului Român și pe scena din Piața Ferentari. Consider că Primăria Municipiului București are obligația de a sprijini manifestarea talentului și obținerea performanțelor copiilor și tinerilor din București, indiferent de zona, cartierul sau sectorul în care locuiesc”.

In cadrul evenimentului, Fireai-a premiat pe tinerii artiști câștigători ai concursului de pian, care vor primi, din partea Primariei Generale a Capitalei, o bursa in valoare de 1.000 de lei si, de asemenea, o tabara pe litoralul romanesc in sezonul estival.

Un alt eveniment pe care Primaria Capitalei il va organiza impreuna cu Ministerul Dezvoltarii si Primaria Sectorului 5 va fi un concert pentru copiii din Ferentari, in preajma Sarbatorilor de Craciun, la care vor concerta cele mai indragite trupe pentru copii.

Daniel Florea, primarul Sectorui 5, a explicat ca Ferentari Jazz Festival este un proiect de regenerare urbana a sectorului si a cartierului Ferentari, care se face in baza unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si cu Primaria Generala a Capitalei.

Prezent la evenimet, Vasile Dancu a declarat: “Sunt fericit sa particip la acest eveniment si debut al unui proiect de regenerare urbana. În parteneriatul pe care Ministerul Dezvoltarii l-a incheiat impreuna cu Primaria Generala si cu Primaria Sectorului 5 nu ne limitam doar la muzica si spectacole, ci incercam sa le demonstram oamenilor din cartierele populare ca si ei conteaza, ca au drepturi egale pentru cultura si pentru o viata civilizata. Vor urma si alte proiecte legate de imbunatatirea calitatii  vietii, a transportului, proiecte complexe care se vor intinde pe parcursul a cativa ani”.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.