Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Măsuri pentru asigurarea liberei circulații a lucrătorilor în UE

București: Măsuri pentru asigurarea liberei circulații a lucrătorilor în UE

DISTRIBUIȚI

lucrator-ue147556 – 17112016 – Guvernul propune un cadru general comun de dispoziții pentru punerea în practică a normele existente ale Uniunii Europene privind libera circulație a lucrătorilor. Este vorba de un proiect de lege privind unele măsuri pentru îmbunătățirea exercitării pe teritoriul României a drepturilor conferite în contextul liberei circulații a lucrătorilor în cadrul UE.

Proiectul de act normativ stabilește că salariații din UE și membrii familiilor lor, în exercitarea drepturilor ce decurg din Regulamentul (UE) nr.492/2011 (accesul la locuri de muncă, condițiile de muncă și de încadrare în muncă, accesul la avantajele sociale și fiscale, etc.), beneficiază de protecție împotriva oricăror forme de discriminare pe criteriul de cetățenie sau naționalitate.

Proiectul de lege va asigura îmbunătățirea gradului de informare, pe de o parte, a lucrătorilor Uniunii Europene și a membrilor lor de familie cu privire la drepturile conferite acestora de legislația UE în contextul exercitării dreptului la liberă circulație în scop de muncă pe teritoriul României, dar și, pe de altă parte, a angajatorilor și a instituțiilor publice cu privire la aceste drepturi.

Conform proiectului de act normativ, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării este autoritatea de stat în domeniul prevenirii și combaterii discriminării, desemnată petnru promovarea, monitorizarea și susținerea egalității de tratament pentru toți salariații din Uniune și membrii familiilor lor, fără discriminare pe motiv de cetățenie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.