Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nica, Țicău și Atanasiu pot fi urmăriți penal

București: Nica, Țicău și Atanasiu pot fi urmăriți penal

DISTRIBUIȚI

dna147750 – 29112016­ – Președintele Klaus Iohannis a transmis Ministrului Justiției, Raluca Prună, cererea de urmărire penală a lui Dan Nica și Adriana Silvia Țicău, foști miniștri ai Comunicațiilor, dar și a lui Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației, pentru săvârșirea infracţiunii de abuz în serviciu. DNA a cerut avizul președintelui pentru începerea urmăririi penale în cazul celor trei foști miniștri, în dosarul Microsoft II.

Potrivit procurorilor anticorupție, Dan Nica, în calitate de ministru al Comunicațiilor, a inițiat și a susținut proiectele a două Hotărâri de Guvern , prin care s-a aprobat încheierea, între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a contractului comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft. În acest sens s-ar fi invocat, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel încât respectiva firmă să fie favorizată prin evitarea organizării unei licitații publice.

În calitate de secretar de Stat la Ministerul Comunicațiilor, respectiv de ministru al Comunicațiilor, Adriana Silvia Țicău, ar fi determinat încheierea contractului cadru de licențiere Microsoft în condiții defavorabile pentru Guvernul României, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens GmbH Austria, iar în acest sens a semnat Nota de fundamentare la o Hotărâre de Guvern.

De asemenea, ea ar fi inițiat și susținut proiectul unei alte Hotărâri, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.

În calitate de Ministru al Educației, Athanasiu Alexandru, ar fi inițiat și a susținut proiectul Hotărârii de Guvern, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.