Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Parcare gratuită în București pentru gazetari

București: Parcare gratuită în București pentru gazetari

DISTRIBUIȚI

parcare147249 – 01112016  –  Consiliul General al Capitalei a aprobat o hotarare prin care jurnalistii vor avea acces gratuit la spectacolele institutiilor de cultura aflate in subordinea Municipalitati (teatre, circ etc) si vor putea utiliza gratuit si parcarile publice.

Proiectul a fost aprobat cu 29 de voturi din 47 de consilieri prezenti. Consilierii USR, PNL si PMP s-au opus. Acestia au declarat ca in Bucuresti sunt mii de jurnalisti si au intrebat de unde are Municipalitatea atatea locuri de parcare si atatea bilete la teatru..

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca accesul se va face in limita locurilor disponibile. ”Daca o parcare este goala si vin 10 jurnalisti, pot parca toti, daca parcarea este plina si vin 2 jurnalisti, nu vor putea parca. Pentru institutiile de cultura jurnalistii vor anunta respectiva institutie, se va face o lista si accesul va fi permis in limita locurilor disponibile”, a declarat Firea.

”Prin adresa inregistrata la Directia Cultura cu nr. 4647/24.10.2016, Asociatia Presei Romane propune Municipalitatii, in contextul facilitarii exercitarii profesiei de ziarist in spatiul bucurestean si in vederea popularizarii activitatilor culturale proprii, accesul gratuit, pe baza legitimatiei, in parcarile publice de utilitate generala si in cele rezervate de catre institutiile si serviciile publice de cultura de interes local din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si accesul la spectacolele si programele culturale, respectiv la expozitiile, etc. ale institutiilor si serviciilor publice de cultura”, se arata in proiectul de hotarare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.