Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Parcul Emil Gîrleanu din Sectorul 3, motiv de gâlceavă

București: Parcul Emil Gîrleanu din Sectorul 3, motiv de gâlceavă

DISTRIBUIȚI

parcul-emil-girleanu147620 – 22112016­ –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat urgentarea procedurilor pentru promovarea unei hotarari de consiliu care sa clarifice situatia Parcului Emil Gîrleanu din Sectorul 3. Firea a dispus directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei sa definitiveze documentatiile privind schimbul de terenuri intre Municipalitate si proprietarul terenului situat in strada Emil Garleanu nr.5, astfel incat spatiile verzi si locurile de joaca din zona respectiva sa poata fi redate bucurestenilor in cel mai scurt timp.

In prezent, reprezentantii Municipalitatii poarta discutii cu proprietarul terenului din str. Garleanu (2.914 mp), acesta nefiind de acord cu suprafata de teren propusa in schimb si care este rezultata din rapoartele de evaluare intocmite de experti atestati ANEVAR, respectiv 3.324 mp (teren situat in str. Vulcan Judetul).

Astfel, conform primelor rapoarte de evaluare suprafata terenului propus pentru schimb era de 3.990 mp. Ulterior, dupa reanalizarea si actualizarea acestora în baza certificatului de urbanism emis de primaria sectorului 3 pentru acest teren (Str. Vulcan Judeţul), a rezultat ca suprafata ce ar trebui oferita de Municipalitate este de 3.324 mp si nu 3.990 mp, asa cum se stabilise.

Terenul in suprafata de 2914 mp, situat in str. Emil Garleanu nr. 5, din Sectorul 3 a fost restituit in natura fostului proprietar prin Dispozitia Primarului General in 9 iunie 2009. Pe acest teren, Primaria sSctorului 3 a amenajat spatii verzi si spatii de joaca pentru copii. Conform Directiei de Urbanism din cadrul PMB, terenul respectiv este inclus intr-o zona amenajata ca spatiu verde, cu locuri de joaca, inventariat in Registrul Spatiilor Verzi. PMB a sustinut, prin Directia de Mediu, pastrarea acestui teren cu functiunea de spatiu verde, avand in vedere ”rolul important al spatiilor verzi in cresterea calitatii factorilor de mediu si cresterea sanatatii populatiei”. Solutia gasita de Municipalitate si agreata de proprietar a fost un schimb de terenuri. Terenul propus este pe strada Vulcan Judetul, nr. 22-26. Acest teren este afectat de reteaua de termoficare, circuit primar, RADET Bucuresti fiind de acord cu relocarea acesteia, cu conditia ca toate cheltuielile sa fie suportate de proprietarul terenului. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.