Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL contestă la CCR modul fraudulos în care PSD a adoptat...

București: PNL contestă la CCR modul fraudulos în care PSD a adoptat OUG nr. 20/2016

DISTRIBUIȚI

eugen_nicolaescu147431 – 10112016  –  Grupul PNL din Camera Deputaților a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, adoptată de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, la data de 7 noiembrie 2016.

PNL susține într-un comunicat că nu poate ignora faptul că votul exprimat în plenul Camerei Deputaților nu a fost dat în conformitate cu prevederile regulamentare și că încalcă jurisprudența constituțională fiind, astfel, identificate trei elemente de neconstituționalitate:

  1. Încălcarea principiului bicameralismului consacrat prin jurisprudența constituțională, în sensul că amendamentele adoptate la Camera Deputaților modifică conținutul reglementării și generează o configurație semnificativ deosebită a actului normativ față de forma adoptată în Senatul României.
  2. Încălcarea art. 69 alin.(2) din Regulamentul Camerei Deputaților conform căruia un raport adoptat de o Comisie permanentă a Camerei Deputaților trebuie distribuit la caseta electronică a deputatului cu cel puțin 5 zile înainte de dezbaterea acestuia în plenul Camerei Deputaților.

III. Legalitatea desfășurării ședinței plenului Camerei Deputaților din data de 7 noiembrie 2016. Astfel, în ciuda prevederilor constituționale prevăzute la art. 67 și a celor regulamentare de la art. 111 care prevăd explicit că, atât ședințele consacrate dezbaterilor, cât și cele în care se desfășoară votul final trebuie să respecte condiția obligatorie a existenței cvorumului legal de ședință, adică ”în prezența majorității membrilor” Camerei Deputaților, lucrările Camerei Deputaților au fost deschise în mod ilegal, la fel cum s-a desfășurat și ședința de vot final. Potrivit actualei structuri a Camerei Deputaților, cvorumul legal de ședință este de 177 de deputați, condiție care nu a fost întrunită nici la deschiderea ședinței de dezbateri (cităm din declarația Președintelui Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache: ”din totalul celor 353 de deputați, și-au înregistrat prezența 152 de deputați”), nici la începutul ședinței de vot final, conform înregistrărilor video captate de sistemul audio-video propriu al Camerei Deputaților.

PNL consideră că actele normative dezbătute și votate în ședința din data de 7 noiembrie 2016 au fost în mod ilegal declarate adoptate, prin încălcarea dispozițiilor constituționale și regulamentare.

Apreciem că situațiile expuse mai sus exced principiului autonomiei regulamentare a Parlamentului și atrag neconstituționalitatea legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016.

PSD fură, minte și adoptă legi prin fraudă! Nu se poate invoca niciun motiv rezonabil pentru a încalca legea și a frauda votul chiar în Parlamentul României, care ar trebui să fie forul democratic autentic. Ședința de plen de luni ne-a arătat un PSD mincinos, arogant și hoț, care revine la vechile sale metehne, situându-se din nou deasupra legii.

Considerăm că asemenea acte care eludează legalitatea statului democratic nu trebuie tolerate și nu pot rămâne ignorate. Păstrăm și construim o Românie legală, cu responsabilitate, declară Eugen Nicolăescu, liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.