Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Primăria Capitalei zice că e interesată de problemele cu care se...

București: Primăria Capitalei zice că e interesată de problemele cu care se confruntă investitorii

DISTRIBUIȚI

firea147260 – 01112016  –  Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat ieri, impreuna cu vicepremierul Vasile Dancu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, la forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea Romaniei: Potentialul strategic al retelei de parcuri, cladiri si terenuri industriale”, organizat la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Gabriela Firea: ”Primaria Capitalei doreste sa vina în întâmpinarea mediului de afaceri, pentru a afla cât mai repede și direct care sunt problemele cu care se confruntă investitorii și care sunt cele mai bune soluții. Consider că parteneriatele, relațiile de colaborare corecte și transparente între administrația locală și centrală și oamenii de afaceri reprezintă cele mai bune soluții pentru asigurarea bunăstării comunităților”.

Firea a explicat faptul ca, potrivit raportului BNR privind investițiile străine în 2015, în regiunea București – Ilfov se regăsesc cele mai mari investiții străine directe, de peste 38 miliarde euro, respectiv 59,3% din totalul investițiilor străine directe la 31 decembrie 2016. De asemenea, 56% din investițiile străine de tip green field sunt tot în București-Ilfov. Desi în zona București Ilfov se află cele mai multe și cele mai puternice firme,  într-un top întocmit la începutul acestui an de o reputată publicație (–Forbes), Bucureștiul se clasează abia pe locul trei în topul orașelor atractive pentru investori.

”Pornind de la acest paradox, am avut întâlniri, încă din timpul campaniei electorale, cu reprezentanții mediului de afaceri, pentru a afla în mod direct care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă în relația cu municipalitatea și care fac ca cel mai important oraș al României din punct de vedere economic sa nu fie și cel mai atractiv. Răspunsurile au fost aceleași: infrastructura insuficient dezvoltată, lipsa de transparență și corupția, obținerea greoaie a avizelor, autorizațiilor sau aprobărilor necesare pentru diverse proiecte, lipsa unor facilități fiscale sau modalități de stimulare a inițiativei private. Alte probleme au vizat transportul public ineficient, starea drumurilor, parcările insuficiente sau lipsa forței de muncă în anumite domenii”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.