Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Puțin mai bine pentru pensionari

București: Puțin mai bine pentru pensionari

DISTRIBUIȚI

pensionar147373 – 08112016  –  Două propuneri legislative care prevăd creşterea pensiilor au fost adoptate tacit, luni, de Senat. Una dintre legi prevede majorarea până la 1.072 de lei a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 şi la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealaltă majorarea pensiilor celor care au lucrat în CAP-uri.

Prima propunere prevede ca valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017.

Cea de a două iniţiativă prevede o majorare a pensiilor pentru cei care au lucrat la CAP, responsabilitatea căutării soluţiilor pentru acest fapt revenindu-i Guvernului, aşa cum susţine Haralambie Vochiţoiu, unul dintre iniţiatori. Următorul pas este că cele două proiecte să meargă la Camera Deputaţilor, for decizional în situaţia de faţă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.