Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se pregătește Legea Capitalei

București: Se pregătește Legea Capitalei

DISTRIBUIȚI

foto-urbanism147720 – 28112016­ – Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut o intalnire cu membrii Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajare a Teritoriului (CTUAT) organism responsabil cu avizarea proiectelor imobiliare din Capitala. ”Îmi doresc o colaborare stransa cu aceasta comisie care va putea sa reglementeze un domeniu de mare interes pentru Bucuresti. Este necesara o dinamizare a demersurilor tehnice pentru finalizarea Planului Urbanistic General, astfel incat Capitala sa se poata dezvolta unitar, fara sincope urbanistice. Totodata, as dori sa ne fiti alaturi in elaborarea Legii Capitalei, care va cuprinde, in premiera, conceptul de zona metropolitana. Cu ajutorul specialistilor din aceasta comisie vom putea beneficia de opinii calificate pentru functionalitatea si aspectul salilor polivalente pe care doresc sa le avem cat mai repede in Capitala”, a declarat Firea,  care a amintit ca, in cadrul centrului  expozitional Romexpo, PMB in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, intentioneaza sa amenajeze o Sala Polivalentă, cu o capacitate de 15.000 de locuri.

In cadrul intalnirii, Firea a anuntat ca doreste crearea unui Centru Urban Municipal care sa dezbata si sa dea solutiile tehnice cele mai potrivite pentru proiectele Capitalei. De asemenea, ea a amintit ca isi doreste ca studentii de la Arhitectura sa aleaga Primaria Capitalei pentru efectuarea stagiilor de practica, in acest sens existand deja un acord cadru de colaborare intre PMB si Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat marti, 22 noiembrie, componenta noii comisii tehnice de urbanism, formata din specialisti din domenii ca: arhitectura, urbanism, monumente istorice si peisagistica.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.