Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu și-a amintit de Dreapta

București: Tăriceanu și-a amintit de Dreapta

DISTRIBUIȚI

Calin Popescu-Tariceanu147660 – 23112016­ – Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, schimbă strategia partidului înainte de alegerile parlamentare din acest an. După ce s-a lăsat amăgit cu promisiuni venite din partea PSD, fostul premier încearcă să-și îndrepte atenția și spre electoratul de dreapta. Lucrurile s-au răcit între PSD și ALDE, iar acest lucru se știe de când Dragnea a ajuns la conducerea social-democraților.

Trădările lui Tăriceanu

Despățirea acestuia de PNL a fost una cu scandal, iar liniștea nu s-a așternut nici astăzi. Plecarea lui Tăriceanu din partid a dus la ruperea partidului. Mulți liberali au ales să treacă în tabăra lui Tăriceanu, dar această mutare n-a produs pagube semnificative pentru PNL. ALDE nu este o formațiune politică cu voturi doar de la electoratul de dreapta, ci reușește să fure și din voturile PSD.

De această dată, Tăriceanu este aproape să trădeze PSD și nu-l mai vede un partener de încredere. Numai că nu are cale de întoarcere. Fostul prim-ministru este nevoit să rămână în continuare la mila social-democraților, însă va alerga disperat după voturi deoarece se situează la pragul de 5%. Disperarea a crescut la cote alarmante deoarece Tăriceanu s-a pierdut în mai multe gafe. În săptămânile de pre-campanie ne-a arătat tuturor cum ignoră coada de la permise și cum își permite să blocheze o bandă pe Bulevardul Magheru ca să meargă la Farmacie. Aceste gesturi provin doar dintr-o meschinărie personală, care pot fi taxate doar de electorat.

Momentan, ALDE e în pom și pomul în aer. Partidul poate obține 2%, la fel de bine cum poate obține și 8%. Nu are lideri, nu are un proiect politic cu care să convingă electoratul și să mobilizeze oamenii, iar discursul antijustiție este la fel de util ca o frecție la un picior de lemn.

Tăriceanu își întoarce armele împotriva PSD într-o încercare disperată de a strânge voturile electoratului de dreapta. Acesta rămâne singurul premier pe care l-a dat PNL și în ochii multor votanți este un reprezentant al liberalismului românesc. Are toate șansele să rupă din voturile de dreapta, profitând de notorietatea sa.

Strategia anti-PSD

ALDE a adoptat o poziție anti-PSD în momentul în care și-a desemnat propriul candidat pentru funcția de premier – Călin Popescu Tăriceanu. Încă de la alegerile locale, cei din ALDE au mers cu candidați separați de PSD și au sperat că acest lucru le va aduce beneficii. Numai că în timp ce Tăriceanu se chinuie să treacă de 5%, PSD vrea să-i ruineze orice șansă. Chiar Olguța Vasilescu a declarat în urmă cu ceva timp că în cazul în care partidele mici nu vor intra în Parlament atunci PSD are șanse mari să facă 50%+1 la redistribuire.

Tăriceanu dă din coate pentru că simte cum se prăbușește în sondaje înainte de alegeri. Colaborarea cu PSD e tot mai șubredă. La PNL are ușa închisă, iar celelalte partide nu reprezintă o posibilă colaborare pentru ALDE. Partidul se confruntă cu o criză internă, având pe liste foarte multe persoane certate cu legea. Strategia anti-PSD poate fi una riscantă pentru cei din ALDE, care se îndepărtează de partidul condus de Liviu Dragnea. ALDE începe să devină partidul care se poziționează împotriva tuturor, scrie Psnews.ro. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.