Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: TVR face ce știe mai bine

București: TVR face ce știe mai bine

DISTRIBUIȚI

dacian-ciolos2147717 – 28112016­ – Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii Viața Satului. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naște din mai multe motive, se arată într-un comunicat remis Agerpres.ro

Primul motiv decurge din faptul că Premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie – și ar fi incorect; imaginea Premierului apare atât pe afișele cât și în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR. Un alt motiv este faptul că în interviul acordat nu există știri la zi sau comunicări importante și urgente, care să nu poată fi difuzate post-campanie electorală.

Nu în ultimul rând, adăugăm că Premierul a fost invitat deja la TVR, în timpul acestei campanii electorale, participând la o emisiune live, pe TVR 1, o oră, săptămâna trecută, pentru a face bilanțul unui an de guvernare.

Emisiunile electorale la TVR se desfășoară pe spații bine definite, respectând toate legile și regulile de desfășurare – Legea nr. 208 din 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și Decizia nr. 592 a Consiliului Național al Audiovizualului. Spațiile destinate partidelor au fost anunțate din timp, împărțirea timpilor de antenă fiind discutată cu acestea iar ordinea a fost trasă la sorți și comunicată.

Faptul că anunțăm această reprogramare acum, nu face decât să confirme că a fost o decizie luată după analizarea tuturor aspectelor și pe care ne-o asumăm în primul rând în fața publicului nostru. Și pentru ca informația să circule mai repede, în cazul în care prin discuții cu reprezentanții Premierului se va considera util, ne manifestăm disponibilitatea de a difuza emisiunea pe TVR+ (în mediul on line) înaintea difuzării pe TVR 1.

Tot în scopul echilibrului dorit, vom propune PNL (partid care este asociat și reprezentat de imaginea Premierului Cioloș) să folosească spațiul electoral care i se cuvine prin distribuția mai sus amintită, și pentru a difuza interviul premierului, sau părți considerate importante din acesta, susține TVR.

Pentru Ponta s-a putut

In octombrie 2014 Victor Ponta a beneficiat la „Viata satului” de o ora de publicitate electorala mascata cu un pahar cu lapte in fata ca invitat la emisiunea cea mai longeviva a televiziunii publice, asa cum a descris-o moderatorul Gabriel Gherghescu, lui Ponta i s-a oferit prilejul sa intretina confuzia intre conditia de premier si cea de prezidentiabil si sa isi sporeasca vizibilitatea. Timp de o ora, Ponta si-a promovat asa-numitele succese, cel mai adesea la persoana intai, aratand ca este sustinatorul providential al agriculturii romanesti, ne reaminteste Hotnews.ro.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.