Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: UBER face victime printre necunoscători

București: UBER face victime printre necunoscători

DISTRIBUIȚI

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign147701 – 25112016­ –  COTAR i-a avertizat pe ”transportatorii neautorizați” că ar putea plăti mult mai mult decât dacă ar fi intrat în legalitate. Astăzi este deja prea târziu pentru cei care au crezut că pot sfida legile, pentru că ANAF a început acțiunile de colectare a sumelor nedeclarate, conform legislației în vigoare.

Sute de oameni s-au bucurat că pot sfida legile statului român, practicând taximetria neautorizată, în regim UBER. Atât în mediul urban, unde astfel de taximetriști neautorizați au funcționat în ultimii doi ani, cât și pe transportul de persoane din țară, unde sistemul bla-bla car a luat amploare, făcând concuremță neloială transportatorilor de linie, șoferii s-au îmbogățit peste noapte, pentru că n-au respectat prevederile legale – taxe,itp, impozite, garanții, etc., pe care le plătesc, obligatoriu, transportatorii legali, se arată într-un comunicat de presă al COTAR. ”Dar Fiscul nu doarme, așa cum, poate, au crezut cei care s-au aruncat în astfel de afaceri, aparent foarte bănoase. ANAF a cerut firmei UBER, din Olanda, lista detaliată cu toți utilizatorii, cu toate cursele operate în 2015, rute, distanțe și încasări. Astfel, din 24 noiembrie, ANAF a trimis către birourile de colectare a taxelor locale aceste liste cu persoane și încasări, pentru a se aplica legea. Afacerile care păreau atât de bănoase vor deveni cele mai păguboase activități, dacă ANAF va confisca sumele integral. Orice încercare de contestare în instanță a acestei inițiative a Fiscului este inutilă, pentru că legea românească a fost încălcată, iar unul dintre principiile de bază ale Dreptului spune că necunoașterea legii nu exonerează de răspundere. Listele primite de ANAF din Olanda arată că au funcționat în regim UBER atât persoane fizice, cât și firme. Încasările anuale sunt uriașe. O singură persoană din Sectorul 6 al Capitalei a avut încasări la UBER de peste 60.000 de lei, în 2015. Sunt deja două probleme: Fiscul va cere taxele și impozitele datorate statului, pentru aceste venituri, însă, al doilea aspect este că sunt venituri nedeclarate și, dacă ne luăm după legile în vigoare, pe o activitate neautorizată, statul ar trebui să confiște toate sumele încasate”, explică Vasile Ștefănescu, președinte al COTAR.

Dacă ANAF va considera că legea trebuie aplicată prin confiscarea integrală a veniturilor nedeclarate, pentru o activitate neautorizată, toți șoferii care au făcut transport în sistem UBER  vor fi buni de plată și își vor da seama că, practic, au făcut transport gratuit, pe banii lor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.