Acasă Sud Calarasi Călărași: 11 persoane reținute pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Călărași: 11 persoane reținute pentru evaziune fiscală și spălare de bani

DISTRIBUIȚI

 retinuti147324 – 03112016   Miercuri, au avut loc 13 percheziţii, în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti. În urma acestora, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au dispus măsura reţinerii faţă de 11 persoane bănuite că ar fi provocat un prejudiciu de 4,5 milioane lei prin evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

În perioada 2010 – 2011, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi în Bucureşti ar fi fost implicati într-un circuit evazionist şi de spălare a banilor prin înregistrarea de operaţiuni fictive şi prin transferarea unor sume de bani urmate de retragerea acestora.

IPJ Călărași precizează că persoanele respective sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii şi servicii. Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 4,5 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor se ridică la 25 de milioane de lei.

Pe timpul cercetărilor, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor suspecţilor în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei.PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.