Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate oferă informaţii...

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate oferă informaţii despre votul în străinătate

DISTRIBUIȚI

alegeri-parlamentare-2016147699 – 25112016­ –  Începând de ieri, call-center-ul din cadrul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate dezvoltat de Departamentul Consular al Ministerului Afacerilor Externe oferă cetăţenilor români din afara ţării informaţii despre condiţiile de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile parlamentare din anul 2016. Astfel, cetăţenii români pot solicita informaţii referitoare la modalităţile de exercitare a votului în străinătate – fie prin corespondenţă, fie la secţiile de votare, la actele de identitate necesare pentru a exercitarea votului sau la locaţiile secţiilor de votare.

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate poate fi apelat 24 de ore / 7 zile, la numerele de telefon aparținând misiunii diplomatice/oficiului consular al României din zona de rezidență a fiecărui cetățean român. (Exemplu: Cetățenii români aflați în zona de competență consulară a Ambasadei României la Madrid pot apela telefonic misiunea diplomatică română la numerele de telefon afișate pe site-ul madrid.mae.ro, apelurile lor fiind redirecţionate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate).

Acest demers vine în continuarea acţiunilor de informare publică deja derulate de Ministerul Afacerilor Externe, care pune la dispoziţia alegătorilor români din afara ţării informaţii despre exercitarea votului în străinătate, atât prin intermediul paginii de web a MAE, la secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016 (http://www.mae.ro/parlamentare-2016), cât şi a paginilor oficiale de Facebook şi Youtube,.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că, pentru a facilita identificarea celei mai apropiate secţii de votare, a pus la dispoziţia alegătorilor români din străinătate Harta interactivă a secţiilor de votare in străinătate disponibilă la link-ul de mai jos:

Lista integrală a celor 417 secţii de votare din străinătate, înfiinţate prin Hotărârile nr. 43 şi nr. 47 din 2016 ale AEP poate fi consultată pe pagina de web a Ministerului Afacerilor Externe, lahttp://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.11.071_sectii_de_votare_mo_(3).pdf. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.