Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Dacian Cioloș critică pomenile electorale:  ”Catastrofal pentru România”

Dacian Cioloș critică pomenile electorale:  ”Catastrofal pentru România”

DISTRIBUIȚI

 ciolos147270 – 01112016    Premierul Dacian Cioloş critică ”pomenile electorale” decise de Parlament. Într-un interviu pentru Adevărul, prim-ministrul a averitzat că măririle salariale anunțate de Parlament vor duce la creșterea deficitului, ceea ce va fi catastrofal pentru România. Suma totala a pomenilor electorale va fi de 9 miliarde,adică peste 1% din PIB.

Din perspectivă bugetară, din ce-mi spunea doamna ministru de Finanțe, din tot ceea s-a votat în ultimele luni în pregătirea campaniei electorale, așa cum, din păcate, ne-a obișnuit Parlamentul – înainte de alegeri votează în toate direcțiile măriri de salarii fără calcule bugetare consistente – s-au cam adunat în jur de 9 miliarde de lei, deci peste un procent din produsul intern brut, care sunt împărțite în diferite direcții„, a spus Cioloș, la Adevărul Live.

E un impact bugetar care înseamna sau creșterea deficitului – ceea ce ar fi catastrofal pentru România – sau, dacă nu, dacă vrem să ținem limitele deficitului – și aici e puțin o situație greu de înțeles că, cu o creștere economică atât de consistentă trebuie să facem un deficit atât de mare – dar un deficit atât de mare înseamnă reducerea investițiilor„, a complet Dacian Cioloș.

Premierul a declarat în legătură cu cele 100 de taxe eliminate în Parlament la inițiativa președintelui PSD, Liviu Dragnea, că nu este împotriva acestora, în principiu, în condițiile în care și cabinetul pe care îl conduce a făcut simplificări fiscale, dar unele dintre acestea nu ar fi trebuit să fie incluse în listă.

Impactul este de peste un miliard de lei, trebuie tăiat de undeva, probabil de la investiții publice„, a adăugat Cioloș. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.