Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti DNA prelungește controlul judiciar pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

DNA prelungește controlul judiciar pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

DISTRIBUIȚI

ioana_basescu147536 – 16112016 –  DNA a prelungit cu 60 de zile controlul judiciar judiciar în ceea ce le privește pe Elena Udrea și Ioana Băsescu, în dosarul privind campania prezidențială din 2009.

Fosta șefă a Cancelariei Prezidențiale a afirmat că măsura procurorilor este o intimidare, pentru a o determina să se retragă din politică și că se aștepta să fie trimisă în judecat.

În acest dosar, Udrea este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită, iar Ioana Băsescu de instigare la abuz în serviciu și instigare la spălare de bani.

În dosar mai sunt cercetați Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fostul președinte al CJ Tulcea, Ioan Silviu Wagner și Giovanni Mario Francesco.

DNA suspectează că în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009, au fost colectate sume de bani care au provenit din săvârșirea unor infracțiuni și care  au fost folosite pentru plata unor servicii din campania electorală.

Procurorii susțin că Elena Udrea i-a determinat pe Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului, și Victor Tarhon, președintele CJ Tulcea, care urma să primească o finanțare de la Ministerul Turismului, să ceară unor firme achitarea contravalorii unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obțineau fondurile și prestatorii de servicii a fost realizată de Elena Udrea. Conform DNA, Udrea coordona intermediarii transferurilor bancare realizate, astfel încât banii să ajungă la societățile care prestau servicii legate de campanie. –  PROMPT MEDIA

foto:romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.