Acasă Sud-Vest Dolj Dolj: Trei irakieni au plătit 12.000 de dolari, pentru a ajunge în...

Dolj: Trei irakieni au plătit 12.000 de dolari, pentru a ajunge în Germania

DISTRIBUIȚI

irakieni147407 – 09112016  –  Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat trei cetățeni irakieni, ascunşi într-un camion condus de un cetăţean turc, care intenţionau astfel să intre fraudulos în România. Aceștia au declarat că au plătit unui cetățean iranian, care i-a ajutat să se ascundă în camion, suma de 12.000 dolari, pentru a ajunge în Germania.

În data de 8 noiembrie 2016, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul turc Melih K., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui automarfar cu care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri (pahare, cabluri electrice și saci menajeri), din Turcia pentru societăți comerciale din Germania și Belgia.

La controlul de frontieră, echipa comună, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a observat  că șnurul prelatei automarfarului este tăiat și apoi îmbinat cu un șurub, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în compartimentul marfă al camionului, ascunse printre paleții cu marfă, au fost descoperite trei persoane de sex masculin. La cercetări, s-a stabilit că bărbații sunt din Irak, cu vârste cuprinse între 24 și 26 de ani. Tinerii au declarat că au plecat din țara de origine în urmă cu câteva săptămâni, au ajuns în Turcia unde au plătit unui cetățean iranian suma de 4.000 de dolari fiecare pentru a ajunge în Germania. Acesta i-a urcat în camionul respectiv într-o parcare din Istanbul, în timp ce șoferul dormea și au călătorit astfel ascunși până au fost depistați de polițiștii de frontieră.

Șoferul turc este cercetat pentru trafic de migranți, cetățenii irakieni pentru intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, iar conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză şi autocamionul au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.