Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Fotbalistul Daniel Prodan a murit în urma unui infarct. Jurnalistul Dorin Chioțea:”...

Fotbalistul Daniel Prodan a murit în urma unui infarct. Jurnalistul Dorin Chioțea:” Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea”

DISTRIBUIȚI

prodan147563 – 17112016 – Jurnalistul Dorin Chioțea a anunțat pe pagina sa de facebook că fostul internațional Daniel Prodan, unul din componenții „Generației de aur”, a murit miercuri seara în urma unui infarct. Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii sotiei sale, Licinia, care a anunțat Salvarea.

”Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urma cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârșitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea”, a scris jurnalistul.

Daniel Prodan se afla în conflict deschis cu actuala conducere a FRF, după ce a fost demis în 2014 din funcția de director sportiv al loturilor de juniori din cadrul federației.

Viziunea lui Didi Prodan pentru destinul fotbalului românesc: „Fotbalul trebuie condus de foști fotbaliști, cinstiți și corecți, cu un puternic caracter, care rezistă la frig și la căldură, la ploaie și la vreme bună”

Daniel „Didi” Prodan s-a născut în 1972 la Satu Mare. A început să joace fotbal la echipa-fanion a orașului său natal, Olimpia Satu Mare. În 1991, a debutat la echipa mare a Olimpiei. După două sezoane în care a evoluat pentru echipa sătmăreană, a venit la Steaua, unde a jucat până în 1997. A câștigat cinci titluri de Campion al României cu Steaua, reușind să se remarce și la Echipa Națională a României, la care a debutat pe 2 iunie 1993, la Kosice, Cehoslovacia, împotriva naționalei lui Vrabec, Latal sau Dubovsky.

România a pierdut cu scorul de 5-2, însă la sfârșitul campaniei de calificare s-a calificat la Campionatul Mondial de Fotbal din Statele Unite ale Americii din 1994.

În 1994 a făcut parte din Naționala României la Campionatul Mondial de Fotbal, și în 1996 din lotul care a participat la Campionatul European de Fotbal.

În 1997, s-a transferat în Primera Division, la Atletico Madrid.

S-a transferat în 1998 în Scoția, la Glasgow Rangers, dar nu a evoluat in niciun meci din cauza unei grave accidentari la genunchi. În 2000 s-a întors la Steaua, evoluând un singur meci, de unde a plecat la Rocar Bucuresti.

S-a retras din Națională după meciul cu Ungaria, din preliminariile Mondialului din 2002, meci câștigat de România cu 2-0. A mai evoluat la FC Național, unde și-a încheiat cariera de jucător, cu o pauză în care a evoluat la Messina în 2002.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obtinute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.