Acasă Externe ”Plan Marshall pentru Africa”

”Plan Marshall pentru Africa”

DISTRIBUIȚI

imigranti1147497 – 14112016 –  Germania vrea sa investeasca milioane de euro in tarile africane, in speranta ca astfel acestea nu vor ajunge sa genereze milioane de refugiati, care vor lua cu asalt Occidentul. Ministrul german al Dezvoltarii, Gerd Mullerm, a declarat ca, in cateva saptamani, va prezenta un proiect bine elaborat, actul normativ fiind considerat un adevarat ”Plan Marshall pentru Africa”, informeaza revista Quartz. ”Trebuie sa investim in aceste tari si sa dam oamenilor speranta pentru viitor. Daca tinerii din Africa nu au un loc de munca sau nicio speranta pentru viitor, nu ne vom confrunta cu sute de mii, ci cu milioane care vor veni in Europa”, a explicat oficialul de la Berlin.

Anul trecut, Guvernul de la Berlin a primit peste un milion de imigranti si refugiati din Orientul Mijlociu si Africa, de cinci ori mai multi decat in 2014. Politica usilor deschise s-a dovedit a fi una contestata de populatie insa, iar Cabinetul Merkel incearca sa se adapteze din mers vointei populare inaintea intrarii in anul electoral 2017.

Pana la conceperea planului de ajutor financiar pentru tarile africane, ministrii de la Berlin au avansat si alte propuneri de oprire a valului de imigranti, printre acestea numarandu-se si interceptarea lor in largul Mediteranei si trimiterea lor in tari din nordul Africii unde ar putea primi azil.

Proiectul lui Muller prevede investitii in crearea de locuri de munca si educatie direct in tarile africane afectate de o rata mare a saraciei, pe langa fondurile alocate direct Germania angajandu-se se contribuie si cu 61 milioane de euro in cadrul altor programe ONU derulate in regiune. –  PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.