Acasă Politic Prahova: Foști miniștri ai Economiei, audiați în legătură cu finanțarea PDL

Prahova: Foști miniștri ai Economiei, audiați în legătură cu finanțarea PDL

DISTRIBUIȚI

adriean-videanu-si-ion-ariton147321 – 03112016   Foștii ministri ai Economiei, Adriean Videanu și Ion Ariton, sunt audiați joi la DNA Ploiești, în dosarul în care Vasile Blaga, fost copreşedinte al PNL, şi Gheorghe Ştefan, fost primar al municipiului Piatra Neamţ, au fost puşi deja sub acuzare.

Ariton a declarat că a fost chemat ca martor, iar Videanu nu a făcut declarații.

În acest dosar, Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan sunt acuzaţi că ar fi numit oameni în funcţii cheie, pentru a strânge bani negri pentru Partidul Democrat-Liberal de la oamenii de afaceri interesaţi de contracte cu statul. Potrivit anchetatorilor, este vorba de 25 de milioane de lei. Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit în trei rânduri, printr-un interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Ştefan.

Gheorghe Ştefan l-ar fi informat atunci pe Blaga că vrea să obţină bani pentru PDL prin intermediul directorului unei companii naţionale din domeniul energiei. Compania naţională ar fi încheiat contracte de achiziţii servicii şi produse IT, prin licitaţii trucate, cu firma lui Horaţiu Berdilă, iar acesta ar fi transferat la PDL, din acele contracte, între 10 şi 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat. În acest fel, Gheorghe Ştefan ar fi primit pentru el şi pentru PDL aproximativ 25 de milioane de lei, potrivit procurorilor. PROMPT MEDIA

foto:digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.