Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Procurorii au descins la RRA. S-a început urmărirea penală împotriva a 11...

Procurorii au descins la RRA. S-a început urmărirea penală împotriva a 11 membri ai CA

DISTRIBUIȚI

radio-romania147561 – 17112016 – Radio România a comunicat, referitor la percheziţiile procurorilor de joi dimineaţă, că instituţia „a pus la dispoziţia acestora toată documentaţia solicitată” şi că momentan nu pot oferi alte detalii.

„În cursul zilei de 17 noiembrie, s-au prezentat la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti pentru ridicarea unor înscrisuri”, se arată în comunicatul de presă al Societăţii Române de Radiodifuziune.

”În cauză se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, respectiv membri în Consiliul de Administraţie al acestei instituţii sub aspectul săvârşirii unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese”, anunță Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care mai precizează că prejudiciul estimat se ridică la 400.000 de lei și că sunt vizate contracte ale instituției publice cu firme controlate indirect membri ai Consiliului de Administrație al RRA, prin intermediul unor rude, apropiaţi. Sunt vizate 11 persoane, pentru care s-au emis mandate de aducere.PROMPT MEDIA

Update: Procurorii au început urmărirea penală față 11 persoane din conducerea SRR. Printre aceștia sunt Demeter Andras Istvan, Mirela Fugaru, Mihai Voicu, Stejărel Olaru şi Doina Moșneag. Acuzațiiile aduse sunt abuz în serviciu și conflict de interese.

Aceștia sunt suspectați că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 ar fi participat şedinţe ale CA al Societății Române de Radiodifuziune în care s-a aprobat încheierea unor  contracte de prestări servicii, în urma cărora au obţinut ilegal foloase patrimoniale care se ridică la aproximativ 400.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.