Acasă Externe Agenda Europeana Rep. Moldova: Kovesi: DNA nu face dosare politice

Rep. Moldova: Kovesi: DNA nu face dosare politice

DISTRIBUIȚI

147451 – 11112016 Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a reiterat, joi, la Chişinău, că ”DNA nu face dosare politice”. În cadrul Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiţiei, ea a spus că investigaţiile procurorilor anticorupţie au în vedere faptele persoanelor care deţin funcţii publice, nu calitatea de politician.img-20161110-wa0018Au fost ani în care DNA a fost acuzată – şi sper că cu această ocazie am să dărâm un mit – şi anume că DNA face dosare politice. Pot să vă spun că printre persoanele cărora noi le-am solicitat ridicarea imunităţii sau care au fost investigare şi trimise în judecată se regăsesc oameni care făceau parte din aproape toate partidele politice din România. Este important de spus că noi nu investigăm politicieni. Nu ne interesează dacă un politician aparţine unui partid sau dacă face politică. Noi investigăm persoane care deţin funcţii în instituţii publice”, a afirmat Kovesi.

În 2015, DNA a cerut ridicarea imunităţii în cazul a şase deputaţi, un senator şi un judecător al Curţii Constituţionale.

Pe de altă parte, şefa DNA a precizat că una dintre priorităţile instituţiei pe care o conduce este aceea de confiscare a averilor dobândite ilegal. Dacă statul ar reuşi să valorifice bunurile confiscate ca urmare a dobândirii ilegale a acestora, veniturile la bugetul de stat ar depăşi 500 milioane de euro, anunță Agerpres.ro. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.