Acasă Externe Rep. Moldova: Unii nu se împacă cu ideea că au pierdut alegerile

Rep. Moldova: Unii nu se împacă cu ideea că au pierdut alegerile

DISTRIBUIȚI

chisinau147488 – 14112016 –  Cetatenii Republicii Moldova nemultumiti de modul in care s-a desfasurat turul al doilea al alegerilor prezidentiale au fost chemati luni la un protest in Piata Marii Adunari Nationale, apel initiat Asociatia Obsteasca ”Onoare, Demnitate si Patrie” (ODIP).

Organizatorii protestului, anuntat pentru ora 13.00, sustin ca al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale ar fi fost fraudat, astfel ca cer organizarea unor noi alegeri, conform textului apelului postat pe Facebook. Initiatorii le cer participantilor sa manifesteze pasnic,”„fara arme, fara altercatii cu politia (…), fara distrugeri de cladiri”.

Revendicarea pe care o are asociatia, care promoveaza unirea Republicii Moldova cu Romania, este organizarea de noi alegeri prezidentiale, fara fraude. Organizatorii sustin ca vor depune petitii la ambasadele ”partenerilor strategici” ai Republicii Moldova – Romania, SUA si Germania – prin care cer sa nu recunoasca aceste alegeri. ”Pentru lezarea dreptului de a vota”, protestatarii vor manifesta si in fata Curtii Constitutionale, unde vor cere invalidarea alegerilor, a declarat pentru Radio Europa Libera liderul ODIP, Vlad Biletchi. El a facut referire la cetatenii moldoveni din diaspora care n-au putut vota din cauza numarului insuficient de buletine de vot. Pe de alta parte, o petitie prin care se cere organizarea de noi alegeri a fost initiata pe internet, luni dimineata. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.