Acasă Politic România, tot mai strânsă în cercul Rusiei

România, tot mai strânsă în cercul Rusiei

DISTRIBUIȚI

harta 147489 – 14112016 –  Odată cu alegerea lui Igor Dodon președintele Republicii Moldova, România pare să fie tot mai strânsă în cercul Rusiei. Asta nu este tot, și vecinii din Bulgaria și-au ales un președinte de stânga în persoana lui Rumen Radev. Odată cu aceste alegeri, influența rusească se întărește tot mai mult în țările din jurul României. Astfel, Bulgaria, Moldova, Serbia, Ungaria, Cehia și Slovacia sunt țări supuse Kremlinului.

Noul lider al Bulgariei are în plan ca unul dintre lucrurile pe care le va pune în practică în acest mandat este să întărească relațiile atât în interiorul Uniunii Europene, cât mai ales, cele cu Rusia.

Serbia este o altă țară a cărui conducere este de stânga, țara ”deportând un grup de ruși suspecti de implicare în tentativa de lovitură de stat” și de asasinare a președintelui din Muntenegru, pentru a instala la putere un partid pro-rus, informație dezmințită oficial de autoritățile de la Belgrad, scrie The Guardian.

La sfarsitul lunii octombrie, Ungaria, o altă țară din această categorie, a avut o reactie extrem de dura la adresa Rusiei dupa ce televiziunea de stat de la Moscova a prezentat revolta antisovietica din 1956 intr-un mod ”degradant”. Incidentul este insa o exceptie in relatiile dintre cele doua tari, relatii care s-au incalzit in ultimii ani, sub guvernul Viktor Orban, potrivit HotNews.

Cehia si Slovacia sunt și ele două țări care au la conducere lideri puternic pro-rusi, care insa nu au reusit sa orienteze total statele catre o schimbare totala de viziune. Presedintele ceh Milos Zeman este un populist de stanga cu simpatii clare pro-Kremlin pe care nu se sfieste sa le mentioneze cand apar chestiuni delicate. –  PROMPT MEDIA

foto:curierulnational.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.