Acasă Politic Tulcea: Deputatul Neviser Zaharcu propune un program pentru învăţarea de acasă şi...

Tulcea: Deputatul Neviser Zaharcu propune un program pentru învăţarea de acasă şi o masă caldă copiilor din zonele izolate ale Deltei Dunării

DISTRIBUIȚI

neviser-zaharcu147741 – 29112016­ – Deputatul Neviser Zaharcu (neafiliat) s-a adresat ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, căruia i-a cerut informaţii referitoare la implementarea Programului ”Lapte şi corn” în judeţul Tulcea.

”Şcolarii din mai multe sate şi cătune ale judeţului Tulcea, dar şi din alte zone ale ţării, nu se bucură nicidecum de aceleaşi beneficii pe care le au cei din mediul urban. În cazul aplicării Programului „Laptele şi cornul”, unii dintre elevi sunt nevoiţi să aştepte zile întregi pentru ca produsele să ajungă la ei. Au existat situaţii în care şoferii maşinilor de transport au fost cei care au decis în ce zile vor duce alimentele elevilor din anumite zone. De asemenea, particularităţile aşezărilor din Delta Dunării presupun ca o însemnată parte din transporturi să se facă pe calea apelor, fapt care îngreunează ajungerea produselor la copii”, a specificat parlamentarul tulcean, în interpelarea trimisă conducerii MENCŞ.

În finalul documentului, Neviser Zaharcu a formulat următoarele întrebări către ministrul Educaţiei: „1. Ce măsuri intenţionează să ia Ministerul Educaţiei în vederea remedierii acestei probleme?; 2. Care este situaţia beneficiarilor acestui program, atât la nivel naţional, cât şi în Tulcea?; 3. Ce prevederi are Programul naţional de acordare a unui supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat?”.

”Personal, susţin aplicarea unui proces de învăţare de acasă pentru copiii care nu se pot deplasa spre unităţile de învăţământ, din cauza distanţelor mari din Delta Dunării şi a închiderii şcolilor. După modelul telemedicinei, acest program de tip homeschool propune accesul tuturor copiilor din Deltă la educaţie şi sunt convinsă că vom reuşi să îl punem în practică. Tot în lucru am o altă iniţiativă legislativă pentru acordarea unei mese calde la prânz elevilor din învăţământul primar, eventual şi gimnazial, în locul Programului „Laptele şi cornul”. Acest demers se poate realiza şi în sistem de voluntariat, cu implicarea primăriilor şi unităţilor turistice, măcar în zonele sărace şi greu accesibile ale judeţului Tulcea. Trebuie să stimulăm copiii să vină la şcoală, iar pentru familiile cu greutăţi materiale luarea poverii unei mese ar fi o mană cerească!”, a conchis deputatul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.