Acasă Externe Agenda Europeana UE vrea să introducă o taxă de intrare

UE vrea să introducă o taxă de intrare

DISTRIBUIȚI

Frans Timmermans, prim-vicepresedintele CE147564 – 17112016 – „Este vorba de protejarea frontierelor noastre internaţionale şi externe, de securitatea internă şi pentru a ne asigura că putem în mod eficient călătorii care nu au nevoie de viză, dar prezintă un riscuri în ce priveşte imigraţia ilegală, securitatea şi pentru sănătate. Dacă un comportament ridică semne de întrebare, autorizaţia de călătorie poate fi revocată în orice moment pe parcursul celor cinci ani. Acest sistem este bun pentru autorităţi şi este bun pentru călători. Închizând această breşă, ne protejăm pe noi”, este jutificarea prezentată de Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene despre intenția Uniunii Europene de a introduce un sistem de înregistrare a călătorilor din afara spaţiului comunitar care nu au nevoie de viză.

Sistemul presupune înregistrarea on-line în avans a tuturor turiştilor şi oamenilor de afaceri (din peste 60 de țări), inclusiv americani sau japonezi, care doresc să viziteze Europa Ei vor avea la dispoziţie un formular, care costă 5 euro, şi în care vor trebui să completeze date obişnuite legate de identitate, dar şi să spună dacă au călătorit de curând într-o zonă afectată de vreo epidemie sau de război.

Informaţiile vor fi verificate într-o bază de date şi dacă profilul ridică probleme de securitate, acestor cetăţeni le-ar putea fi interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene. Sistemul care va costa aproximativ 200 de milioane de euro, va fi gata în 2020.

America şi Canada au deja un sistem similar de control online. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.