Acasă Economie Vaslui: Acţiune de cooperare la frontiera româno-moldoveană pentru combaterea contrabandei cu ţigări

Vaslui: Acţiune de cooperare la frontiera româno-moldoveană pentru combaterea contrabandei cu ţigări

DISTRIBUIȚI

Strapless Wedding Dresses147656 – 23112016­ – Marţi noaptea, în jurul orei 3.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, judeţul Vaslui, în cooperare cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, au declanşat o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat peste 6.000 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Trei cetăţeni din R. Moldova au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă.

În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 3.30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi a observat, pe direcţia localităţii de frontieră Ghermăneşti, o persoană care transporta un colet voluminos dinspre malul râului Prut către comunicaţia Huşi – Iaşi. Totodată, în apropiere, a fost observat şi un microbuz Transporter de culoare închisă, care staţiona cu haionul ridicat.  Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea persoanei în cauză, moment în care aceasta a abandonat coletul şi a încercat să fugă, iar autovehiculul s-a pus în mişcare spre direcţia localităţii Ghermăneşti.

 Poliţiştii de frontieră au reţinut persoana în cauză şi au constatat că aceasta transporta ţigări de provenienţă R. Moldova. Au fost informate autorităţile statului vecin, structurile de cooperare, precum şi poliţişti de frontieră care domiciliază pe raza localităţilor Ghermăneşti şi Arsura, aflaţi în timpul liber.

În urma acţiunii declanşate, în apropierea malului românesc al râului Prut au fost reţinute alte două persoane, care aveau hainele ude şi murdare de noroi, iar pe raza localităţii Arsura a fost descoperit abandonat, microbuzul marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în judeţul Iaşi, în care se aflau trei colete învelite în folie de plastic, prinse cu sfoară şi cu chingi de purtare, ce conţineau ţigări de provenienţă R. Moldova.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile persoanelor în cauză, s-a stabilit că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani. Unul dintre ei a intrat legal în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, iar ceilalţi doi au trecut cele patru colete cu ţigări peste râul Prut, cu ajutorul unei bărci pneumatice. Pe malul românesc al râului Prut, aceştia au transportat coletele până la microbuzul în cauză, urmând să fie plătiţi cu câte 50 de euro pentru activitatea desfăşurată. Barca folosită în activitatea ilegală a fost depistată de poliţiştii de frontieră din R. Moldova, la aproximativ 2 km de linia de frontieră, într-un autoturism de teren abandonat, fără numere de înmatriculare.

Întreaga cantitate de ţigări, 6.250 pachete de tigari, în valoare totală de 62.500 lei precum şi autovehiculul marca Volkswagen Transporter, în valoare de 12.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă calificată şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 22 noiembrie, au fost emise faţă de cele trei persoane ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.