Acasă Vest Arad Arad: Şase cetăţeni irakieni ascunşi într-un camion cu citrice

Arad: Şase cetăţeni irakieni ascunşi într-un camion cu citrice

DISTRIBUIȚI

irakieni147803 – 051212016­ –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat şase cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din țară, ascunşi într-un camion încărcat cu citrice.

În data de 4 decembrie 2016, în jurul orei 22.00, la P.T.F Nadlac- Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul turc Huseyin A., în vârstă de 39 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia şi care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, citrice din Turcia pentru o societate comercială din Belgia. La controlul autovehiculului, politiştii de frontieră au constatat că sistemul de închidere prezintă urme de relipire, fapt pentru care au procedat la deschiderea semiremorcii şi efectuarea unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite ascunse printre lazile cu citrice şase persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetaţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care cetăţenii irakieni au urcat în camion.

Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor irakieni acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.