Acasă Externe Bosnia și Herțegovina: Rolul României în cazul crizei migranților

Bosnia și Herțegovina: Rolul României în cazul crizei migranților

DISTRIBUIȚI

tiberiu-trifan147944 – 131212016­ –   Secretarul de Stat din MAI, Tiberiu Trifan, conduce delegația României la Summit-ul șefilor de Guverne din statele membre ale Inițiativei Central Europene (ICE), care se desfăşoară la Sarajevo, în Bosnia și Herțegovina, în perioada 12 – 13 decembrie a.c.

 Pe agenda reuniunii se regăsesc teme precum consolidarea cooperării regionale și evaluarea progreselor înregistrate pe mandatul PRES BIH ICE. De asemenea, este abordată necesitatea interconectării statelor membre ICE în scopul dezvoltării regionale sustenabile și a sprijinirii parcursului european al statelor aspirante sau candidate din regiune și se va dezbate impactul provocărilor reprezentante de criza migraţiei şi manifestările extremiste asupra procesului de extindere al UE.

 În intervenția sa, oficialul român va sublinia importanţa continuării politicilor de extindere a UE şi NATO pentru statele care îndeplinesc criteriile necesare, susţinerea de către România a procesului de reforme din statele din regiune în procesul de apropiere de structurile europene, precum şi rolul ţării noastre în gestionarea crizei de migraţie cu care s-a confruntat continentul european în ultimii doi ani şi măsurile întreprinse pentru asigurarea securizării frontierelor externe ale UE.

Iniţiativa Central Europeană (ICE) este o formă de cooperare regională, care reuneşte 10 state membre UE (Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia) şi 8 state non-membre UE (Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia şi Ucraina). În prezent, Preşedinţia ICE este exercitată de Bosnia și Herțegovina şi va fi preluată pentru anul 2017 de către Belarus. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.