Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: În curând, fără vize de calatorie pentru ucraineni si georgieni în...

Bruxelles: În curând, fără vize de calatorie pentru ucraineni si georgieni în UE, în cazul unor urgențe

DISTRIBUIȚI

pasaport-ukraina147877 – 081212016­ – Uniunea Europeana va permite in curand cetatenilor ucraineni si georgieni sa calatoreasca in statele blocului comunitar fara a avea nevoie de vize, dupa ce s-a ajuns la un acord pentru a pune capat unei dispute interne, care a blocat pana acum respectarea promisiunilor facute la Kiev si Tbilisi, transmite Reuters.

Negocierile dintre statele UE şi Parlamentul European s-au prelungit târziu în noapte, la Bruxelles, dar  părţile implicate au ajuns la un compromis cu privre la termenii şi mecanismul care urmează să fie utilizați pentru a ridica regimul vizelor în cazul unor urgenţe.

Ucraina şi Georgia încearcă de câţiva ani să se îndepărteze de Moscova în schimbul unor relaţii mai apropiate cu Uniunea Europeană. Însă, ucrainenii şi georgienii şi-au exprimat anterior frustrarea vizavi de eşecul înregistrat de liderii europeni în respectarea promisiunii de ridicare a vizelor de călătorie.

După criza migranţilor, statele europene s-au arătat mai precaute faţă de decizia de a ridica vizele de călătorie pentru aproximativ 45 de milioane de ucraineni şi cinci milioane de georgieni. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.