Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Mircea Diaconu: Educația este singurul nostru pașaport spre viitor

Bruxelles: Mircea Diaconu: Educația este singurul nostru pașaport spre viitor

DISTRIBUIȚI

Mircea Diaconu147966 – 141212016­  – “Cred sincer că educația este singurul nostru pașaport spre viitor şi includ aici și viitorul Uniunii Europene”, le-a transmis Mircea Diaconu, printr-un mesaj video înregistrat, participanţilor la acţiunea de lansare în Europa a Raportului UNESCO pentru monitorizarea educației la nivel global – GEM 2016.

Lansarea GEM 2016 (Global Education Monitoring 2016) a avut loc la Clubul Presei, din Bruxelles, în prezenţa Comisarului pentru Cooperare Internaţională și Dezvoltare, Neven Mimica.

Mircea Diaconu a menționat, în mesajul său, că în calitatea sa actuală de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură a Parlamentului European, dar și ca fost ministru al culturii, consideră că educația trebuie să devină principala armă a Uniunii Europene pentru rezolvarea problemelor actuale.

Totodată, pe termen lung, educația trebuie să se constituie, conform eurodeputatului, într-o soluţie pentru combaterea ultra-naționalismului și extremismului, a distrugerii și degradării continue a patrimoniului natural și cultural, precum şi a riscurilor crescute de sărăcie și excludere socială.

”Sper ca rezultatele raportului GEM 2016 să devină un catalizator pentru acțiunile concertate ale Uniunii Europene și pentru obținerea sprijinului financiar necesar dezvoltării educației”, a menționat Mircea Diaconu în finalul mesajului său.

România a adoptat anul trecut Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program elaborat de ONU  pentru următorii 15 ani în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităților și injustiției și protejării planetei până în anul 2030. În centrul Agendei 2030 se regăsesc 17 obiective de dezvoltare durabilă, educaţia de calitate fiind unul dintre acestea. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.