Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Amânare

București: Amânare

DISTRIBUIȚI

ccr1147836 – 071212016­ – Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au amânat, pentru 14 decembrie, pronunțarea pe sesizarea PNL și a Guvernului, pe OUG nr. 20 privind creșterea salariilor din Sănătate și Educație. CCR a analizat cele două sesizări referitoare la legea care modifică ordonanţa privind salarizarea bugetarilor. Este vorba de legea care a consființit mărirea salariilor impusă în Parlament la inițiativa PSD și votată de toate partidele parlamentare.

O obiecţie de neconstituţionalitate, anterioară promulgării, a Legii privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost formulată de 65 de deputaţi aparţinând grupului parlamentar al PNL, iar cealaltă de Guvern.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, ulterior, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate în cazul legii adoptate de Parlament. „Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată şi vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare”, preciza Cioloş pe 8 noiembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.