Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cadrul Național de Interoperabilitate, în dezbatere publică

București: Cadrul Național de Interoperabilitate, în dezbatere publică

DISTRIBUIȚI

ministerul-comunicatiilor148023 – 161212016­ –  Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a elaborat Cadrul Național de Interoperabilitate, în vederea implementării Strategiei Naționale Agenda Digitală 2020, document elaborat în conformitate cu normele actuale ale cadrului european de interoperabilitate.

Cadrul Național de Interoperabilitate (CNI) își propune să direcționeze sectorul public spre maximizarea beneficiilor și reducerea sarcinii costurilor derivate din toate investițiile tehnologice, prin introducerea unor instrumente IT&C flexibile, care să fie reutilizabile și interoperabile.

Cadrul Național de Interoperabilitate va asigura nu doar transferul informațiilor pe suport electronic între autoritățile și instituțiile publice, ci și între acestea și cetățean, respectiv, mediul de afaceri. Această măsură va avea două efecte așteptate: pe de o parte scăderea sarcinii administrative, iar pe de altă parte, scăderea timpului alocat de cetățean și mediul de faceri pentru obținerea serviciilor publice. Totodată, interoperabilitatea poate conduce la o furnizare mai eficientă a serviciilor publice către cetățeni și companii prin facilitarea dezvoltării serviciilor de tip one stop shop și prin scăderea costurilor pentru administrația publică, companii și cetățeni.15.366 locuri de muncă vacante la nivel național. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.