Acasă Life București: Ce faci daca ai mancat prea mult la masa de Craciun?

București: Ce faci daca ai mancat prea mult la masa de Craciun?

DISTRIBUIȚI

148164 – 271212016­ – Pentru romani Craciunul reprezinta, printre altele, si bucuria meselor copioase, pline cu tot felul de bunatati preparate in casa cu mult drag. Asa ca dupa zile sau chiar saptamani intregi de pregatire, masa se umple cu bucate care mai de care mai apetisante, carora le rezistam cu greu, iar in foarte scurt timp ne trezim cu doua, trei kilograme in plus si cu o senzatie de prea plin.

Cum scapi de aceasta senzatie? Cum revii la silueta de dinaintea mesei de Craciun, ca sa te simti mai bine si sa te simti confortabil in hainele pe care le-ai pregatit pentru petrecerea de Anul Nou care vine peste doar o saptamana? Foloseste zilele dintre Craciun si Revelion pentru o mica detoxifiere, care te va ajuta sa treci cu bine si de masa festiva din noaptea dintre ani si sa revii la serviciu cu forte proaspete. Iata ce poti face:

detoxifiere-rapida-dupa-mesele-copioase-de-sarbatoriIn cazul in care ai consumat prea multe grasimi

Sarmalele, piftia, toba, ciorba de burta, lebarul, chiftelutele, salata beouf – iata doar cateva produse prezente in mod traditional pe mesele romanilor in orice zi de sarbatoare. Desi deosebit de gustoase, toate acestea, la fel ca multe altele, sunt bogate in grasimi. Alimentele de acest tip sunt mai greu de digerat si produc o neplacuta senzatie de disconfort si greutate.

Pentru a scapa de aceste senzatii se recomanda ca dupa o zi in care ai consumat multe preparate bogate in grasimi sa iei o pauza alimentara de 12 – 24 ore. Ar fi indicat ca timp de o zi sa inlocuiesti toate mesele cu apa minerala plata simpla sau cu lamaie, iar daca simti ca nu rezisti poti consuma si chefir. Acesta va grabi digestia si te va ajuta sa te simti mai bine.

In cazul in care ai mancat prea multa sare sau alimente picante

Muraturile, mezelurile si pastrama fac parte din categoria alimentelor ce contin cantitati mari de sare, iar dupa consumarea acestora este posibil sa te confrunti cu retentia de lichide, lucru care se poate observa mai ales dimineata: poti constata ca ai fata si mainile mai umflate, de pilda. In aceasta situatie este indicat sa elimini lichidul acumulat in tesuturi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.