Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Clipește și urcă

București: Clipește și urcă

DISTRIBUIȚI


decizie-armeanuArmeanu, interzis de justiție, admis de Primăria Capitalei
147997 – 151212016­ –  tolo.ro, prin e Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, continuă dezvăluirile referitoare la numirile în funcții din Primăria Capitalei, primarul general Gabriela Firea fiind acuzat că nu ține cont de deciziile ANI și ale instanțelor judecătorești.

Coleg de partid cu Gabriela Firea, Eduard Armeanu a fost promovat de două ori în patru luni fără concurs! Din manager reclamat de angajați la Spitalul Județean Ilfov, el a ajuns să coordoneze cele 19 spitale ale Primăriei. Armeanu răspunde de un buget de 220 de milioane de euro, ca și cum ar fi fost ales, la un loc, primarul Craiovei și al Piteștiului. Primarul general l-a avansat fără să țină cont de un detaliu: printr-o decizie a ANI și două sentințe în justiție, Eduard Armeanu nu are voie să fie manager de spital până în decembrie 2018!

Gazeta a pus la 14 decembrie 2016 câteva întrebări Primăriei, dar răspunsul nu a sosit.

12 iulie 2016: Eduard Armeanu depune o cerere și ajunge, fără concurs, director administrativ al Administrației Spitalelor din Primăria Capitalei.

Ce este Administrația Spitalelor?

Timpul galactic, 3028, Enterprise: ”Scopul Administrației Spitalelor este schimbarea de paradigmă în abordarea sănătății cetățenilor Capitalei, corespunzător reperelor europene ale mileniului al III-lea”.

”O cunosc pe doamna Firea de la întâlnirile PSD”

Cu o simplă cerere, Eduard Armeanu plonjează în viitor.

Clipește și urcă.

În iulie 2016, este numit director administrativ în forul medical al Primăriei.

Nu e nevoie de concurs pentru că, după cum singur recunoaște în interviul publicat ieri în Gazeta Sporturilor, ”o cunosc de ceva vreme pe doamna Firea de la întîlnirile PSD din Ilfov”.

În noiembrie 2016, Armeanu devine director general interimar la Administrația Spitalelor.

Din nou nu este nevoie de concurs.

Clipește și urcă.

Locul rămăsese vacant după ce șeful său și totodată coleg de filială de partid, Gabriel Botnariu, își ia concediu și participă la alegeri. Botnariu scoate un rezultat bun și va câștiga aproape sigur, la redistribuire, poziția de senator PSD de Ilfov. Botnariu, care e finul cuplului Pandele-Firea, devine senator, așa că Armeanu clipește și urcă. Eduard Armeanu conduce azi Administrației Spitalelor, o instituție publică nebăgată în seamă din prostia noastră! Pentru că e mult mai mare și mai importantă decât ne putem imagina. Municipalitatea administrează aceste instituții, chiar dacă o mare parte a banilor vin direct de la contribuabilul național.

”Cea care îl sprijină puternic pe Eduard Armeanu este Speranța Clișeru, fost city-manager în Primăria Voluntari, consilier al Gabrielei Firea și nelipsită din apropierea sa”, mărturisește o altă sursă.

Printre cele 19, există spitale foarte mari, precum ”Colentina”, cu un buget anual de 180 de milioane de lei. Printre ele, ”Malaxa”, cu un buget de 39 de milioane de lei pe an, e la jumătatea clasamentului. Asta ca să avem o imagine.

Florin Secureanu nu este decât vârful vesel al unui aisberg.

Mai mult decât cheltuiește tot orașul Constanța

Pe aceeași listă a Primăriei figurează instituții cunoscute din sănătatea românească: Spitalul Victor Babeș, Spitalul Cantacuzino, Spitalul Sf. Maria de pe fostul Bulevard 1 Mai și Spitalul Colțea. Ele singure, cele 19 spitale peste care a ajuns șef Eduard Armeanu cheltuiesc cu 30% mai mult decât întreaga Constanță, cu tot ce înseamnă buget local pe malul Mării Negre, de la transport la sănătate și de la străzi la școli.

Pe de altă parte, pentru a realiza proporțiile corecte ale distanței României de lumea civilizată, cele 19 spitale bucureștene consumă doar o treime din bugetul AKH Viena – e adevărat, unul dintre cele mai mari spitale din Europa.

Armeanu are și propriul buget, triplu față de cel al educației!

Forul care se ocupă de ”finanțarea și coordonarea acestor spitale”, termenii folosiți de Primărie, este condus acum de Eduard Armeanu. În afara cheltuielilor operaționale ale celor 19 spitale, directorul Administrației Spitalelor are la dispoziție și propriul buget, în valoare de 291 de milioane de lei, de aproape trei ori decât toate alocările Bucureștiului pentru educație!

Secureanu nu le-a răspuns la telefon

Primăria are un rol esențial în numirea și demiterea directorilor din cele 19 spitale și în aprobarea bugetelor pentru fiecare dintre ele. De altfel, imediat după ce Gazeta începe expunerea faptelor de la ”Malaxa”, Eduard Armeanu pune mâna pe telefon. El, în calitate de director general, și Gabriela Firea, ca primar general, îl sună pe Florin Secureanu. ”Domnul Secureanu nu mi-a răspuns nici mie și nici celor de la Administrația Spitalelor”, se declară nedumerită șefa municipalității. Dar aproape două zile ea nu face nimic. Conform propriilor declarații, primarul general nu-l dă afară pe Secureanu decât ”în primul moment în care am aflat că DNA se află în spital”.

Crede că l-a lucrat ”omul lui Firea”

În acel moment, încă în libertate, Secureanu își pledează cauza prin amici. Managerul de la ”Malaxa” susține că are înregistrări cu Eduard Armeanu, colegul din PSD numit de Gabriela Firea în fruntea spitalelor. Armeanu recunoaște o singură întâlnire cu Secureanu, și spune că ”știu că Secureanu pretindea că i-am cerut bani de campanie electorală, dar nu e nimic adevărat!”.

De la PD-L la PSD

Cariera lui Armeanu, medic de familie, este o sumă de funcții înalte, zigzagate prin tranziții rapide de locuri de muncă. Craiovean de origine și fost pasionat aspirant al Facultății de Medicină, ”a picat de multe ori admiterea și nu lua mai mult de 3”, susțin foști colegi din Bănie, Armeanu se orientează întâi către PD-L. Mai apoi, pe filiera Mircea Geoană – Marian Vanghelie, el poposește în siajul liniștitor al PSD. În 2009 ajunge director general la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Poziție importantă peste un buget colosal, de miliarde de euro! Armeanu este omul doi după președintele Casei, Irinel Popescu în acel moment.

Pleacă foarte repede, în câteva luni.

Imediat este numit interimar la Spitalul Județean Ilfov și, în 2010, director plin. ”Este perioada în care Armeanu găsește protecție pe plan local la Gheorghe Roman, fost președinte al PSD Ilfov”, povestește un angajat al Spitalului Județean. Cum Gheorghe Roman ajunge în celulă, Armeanu sare în barca Pandele-Firea.

Ia decizia corectă.

Firea îl numește

În 14 iulie 2013, ANI îl găsește incompatibil, pentru că este și manager la Spitalul Județean Ilfov, și proprietarul societății comerciale MEDFAM Team SRL care se ocupă de ”asistență medicală generală”.

Se judecă. Pierde și la prima instanță, și la apel. Decizia este definitivă. Pe 23 decembrie 2015 începe perioada în care este declarat incompatibil pentru trei ani. Primăria condusă de Gabriela Firea nu ține cont de decizia instanței și-l numește întâi director administrativ și apoi director general interimar la Administrația Spitalelor. Din decizia înscăunării lui Armeanu rezultă că Primăria a întrebat firma MEDFAM când l-a angajat pe proprietarul acesteia! Dar Gabriela Firea nu a văzut și decizia judecătorească. Omul incompatibil cu poziția de manager de spital coordonează 19 spitale. – sursa: tolo.ro  –  PROMPT MEDIA

foto:curentul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.