Acasă Politic București: Contribuţie olandeză la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale din România

București: Contribuţie olandeză la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale din România

DISTRIBUIȚI

148190 – 301212016­ – Ministrul olandez al Apărării, Jeanine Hennis-Plasschaert, a transmis o scrisoare omologului român,  Mihnea Motoc, prin care reconfirmă sprijinul general al autorităţilor de la Haga pentru consolidarea prezenţei aliate avansate pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, în vederea demonstrării capacităţii NATO de a răspunde oricărei ameninţări la adresa securităţii statelor aliate.

976În acest sens, ministrul Hennis-Plasschaert a anunţat decizia guvernului olandez de a contribui cu doi ofiţeri de stat major, începând cu anul 2017, la încadrarea comandamentului viitoarei brigăzi multinaţionale în curs de operaţionalizare la Craiova, ca element central al prezenţei aliate avansate în România. În acelaşi timp, a avansat posibilitatea ca forțele armate olandeze să participe şi cu alte capacităţi militare la exerciţiile multinaţionale pe care viitoarea brigadă le va organiza şi desfăşura.

Ministrul Motoc a transmis o scrisoare de răspuns omologului olandez, în care a mulţumit pentru contribuţia Olandei la operaţionalizarea brigăzii multinaţionale din România, cu o semnificaţie strategică aparte pentru solidaritatea şi unitatea aliată.

Acest ultim anunţ de sprijin concret al iniţiativelor promovate de România vine să   completeze angajamentele asumate anterior de o serie importantă de alte state aliate, cu efecte din cele mai pozitive pentru credibilitatea şi eficienţa acţiunilor de consolidare a posturii de descurajare şi apărare a NATO pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.