Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Deputatul Neviser Zaharcu: ”Statul român a constatat «grave probleme», dar nu...

București: Deputatul Neviser Zaharcu: ”Statul român a constatat «grave probleme», dar nu ştie cine e vinovat de privatizările frauduloase din turismul românesc!”

DISTRIBUIȚI

neviser-zaharcu147811 – 061212016­ – Deputatul neafiliat de Tulcea, dr. Neviser Zaharcu, susține că a primit un răspuns evaziv din partea viceprim-ministrului Costin Borc, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, la interpelarea cu tema privatizărilor frauduloase din turismul tulcean. ”O serie de predecesori ai dumneavoastră, responsabili de destinele sectorului turistic, au afirmat public faptul că privatizările turistice făcute în perioada guvernelor anterioare ar fi fost frauduloase. Pe de altă parte, nu am observat ca dvs. sau altcineva din actualul Guvern, ANAF de pildă, să fi sesizat organele competente în privinţa privatizărilor efectuate în domeniul turismului în ultimii 20 de ani”, a subliniat parlamentarul tulcean în documentul oficial înaintat ministrului Economiei.

Vicepremierul Borc a fost rugat de deputatul Zaharcu să răspundă la două întrebări punctuale: „1. Care este situaţia privatizărilor frauduloase din ultimii ani din turism, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Tulcea?; 2. Care sunt măsurile preconizate de ministerul pe care îl conduceţi în vederea stopării evaziunii fiscale din acest important sector economic?”.

În răspunsul trimis, ministrul Economiei a afirmat că, pur şi simplu, statul român nu ştie nimic: „Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului nu a privatizat nicio societate din domeniul turismului. De la momentul preluării, s-a trecut la analizarea situaţiei economico-financiare a societăţilor din turism, constatându-se gravele probleme cu care se confruntă acestea, majoritatea societăţilor din turism fiind în insolvenţă sau în prag de insolvenţă. Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri nu deţine, la data prezentei, informaţii privind privatizări frauduloase”.

„Ca de obicei în România, nimeni nu ştie nimic şi nimeni nu este vinovat pentru nicio situaţie, fie ea de corupţie sau jaf din avutul ţării! Mi se pare impardonabil să oferi un asemenea răspuns la o problemă atât de importantă. Probabil că nici acest Guvern nu a fost îndeajuns de motivat pentru a-i informa pe români cine a dus ţărişoara noastră în pragul dezastrului. Vorbe multe, premier tehnocrat-politic, rezultate nule. Nu cred că Ministerul Economiei nu deţine portofoliul privatizărilor care au avut loc din 1990 încoace!”, a conchis deputatul. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.