Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Dragnea nu renunță

București: Dragnea nu renunță

DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea148090 – 211212016­ – Liderul PSD Liviu Dragnea nu renunta la ambitia de a deveni premier. Pana la urma el a gasit solutia prin care poate obtine aceasta functie, chiar daca nu acum. Potrivit unor surse convergente citate de hotnews.ro, Dragnea urmareste ca nou guvern PSD-ALDE sa aiba un mandat limitat, pana in primavara. Pana atunci Parlamentul va avea timp sa modifice legea care il impiedica pe Dragnea sa ocupe functii in guvern, astfel incat va putea prelua scaunul de premier.

Calin Popescu Tariceanu deja a declarat ca Legea 90/2001, care interzice condamnatilor penal sa ocupe functii de ministru, este o ”aberatie” si ca va fi modificata ”in viitor”.

Preşedintele Klaus Iohannis începe astăzi a doua rundă de consultări cu partidele parlamentare. Preşedintele PSD Liviu Dragnea va veni însoţit de liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Contantin. Înainte de consultări, Dragnea i-a convocat pe social-democraţi pentru a le cere mandat în alb, astfel încât, să anunţe, în premieră, la Cotroceni, numele premierului.

Potrivit informatiilor HotNews.ro de la aceasta ora, propunerea cu care Dragnea va merge la Cotroceni este Vasile Dâncu.

Televiziunile de stiri transmit ca marti seara a avut loc o intalnire intre Liviu Dragnea si 20 de organizatii PSD din tara care au avut scoruri foarte bune in alegeri, dar ca nici la aceasta intalnire nu a fost dezvaluit numele viitorului premier. Antena 3 sustine ca Vasile Dancu nu ar fi participat la aceasta discutie.

Vasile Dancu ar fi ultima varianta pentru functia de premier luata in discutie de liderul PSD, Liviu Dragnea, marti seara, dupa ce in cursul zilei a fost vehiculat intens numele prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu.

Programul consultărilor de miercuri, anunțat de Președinția României: Ora 11,00 – PSD și ALDE, ora 12,30 – PNL, ora 14,00 –  USR și ora 15,00 – UDMR. Pentru joi, sunt programate UDMR, PMP şi grupul minorităţilor naţionale. În funcţie de nominalizarea preşedintelui Klaus Iohannnis, votul în Parlament ar putea avea loc vineri, dacă şeful statului va anunţa numele premierului joi, sau marţi, dacă Iohannis îl va nominaliza vineri. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.