Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ghiță ar putea fi arestat

București: Ghiță ar putea fi arestat

DISTRIBUIȚI

sebastian-ghita148150 – 231212016­ –  Înalta Curte de Casație și Justiție judecă pe 5 ianuarie 2017 contestația DNA la decizia instanței prin care fostului deputat Sebastian Ghiță i-a fost ridicată interdicția de părăsire a teritoriului României, în dosarul în care fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA Ploiești alături de foști șefi din poliție și parchete. La 16 decembrie, un complet de judecată a decis ca fostul deputat Sebastian Ghiță să rămână sub control judiciar pe cauțiune, însă i-a fost ridicată interdicția de părăsire a teritoriului României fără încuviințarea instanței. Decizia nu este definitivă și a fost contestată de procurorii DNA, astfel încât fostul deputat nu are voie să plece din țară. Inițial, contestația DNA trebuia judecată pe 30 ianuarie 2017, termen schimbat pentru data de 5 ianuarie 2017, când procurorii ar putea cere ca Ghiță să fie arestat preventiv în lipsă, dacă se dovedește că el a părăsit România.

Procurorii DNA Ploiești au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citației anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei. Ghiță a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12,00 în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, el trimițându-și avocații.

În aceste condiții, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său și la mai multe adrese despre care se cunoștea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit. Poliția Română susține că, până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a fostului deputat. –  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.