Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Inteligența politică

București: Inteligența politică

DISTRIBUIȚI

iohannis - cotroceni148149 – 231212016­ –  Klaus Iohannis a anuntat ca amana desemnarea premierului pana dupa Craciun, producand astfel mare suparare in tabara PSD. Jurnalista Ioana Ene Dogioiu afirma, intr-un articol pe ziare.com, ca un posibil motiv ar fi intentia viitorului Guvern PSD de a amana intrarea in vigoare a prevederilor Codului Fiscal referitor la scaderea TVA, eliminarea taxei pe stalp si a supraccizei pe carburanti.

Daca guvernul nu emite o ordonanata de urgenta privind aceasta amanare, scaderea TVA si  eliminarea taxei pe stalp si a supraccizei pe carburanti vor intra in vigoare de la 1 ianuarie. Astfel, lui Dragnea ii va lipsi o resursa importanta pentru a finanta pomenile din programul PSD.

”Klaus Iohannis are tot interesul politic sa amane instalarea Guvernului PSD pana dupa 1 ianuarie. De ce? Va aduceti aminte ce i-a cerut Liviu Dragnea lui Dacian Ciolos, ce-l ardea imediat dupa alegeri? Sa amane intrarea in vigoare a prevederilor Codului Fiscal referitor la scaderea TVA, eliminarea taxei pe stalp si a supraccizei pe carburanti. Dacian Ciolos a refuzat sa modifice Codul Fiscal prin OUG, iar, daca Guvernul PSD nu reuseste sa ia decizia inainte de 1 ianuarie ora 00.00, va fi obligat sa gestioneze bugetul cu aceasta reducere de fiscalitate din codul propus, culmea, de Guvernul Ponta, adica o nota de plata de vreo 6 miliarde. Ar fi un prim toiag pus in rotile programului de Mos Craciun al PSD si ne intoarcem la argumentul opozitiei severe. Nimeni nu poate spune cu certitudine ca presedintele va lua decizia pe 27 decembrie, cu atat mai mult cu cat intelegem ca dl Iohannis vrea sa o intalneasca pe dna Shhaideh si banuiesc ca nu o va invita la masa de Craciun. Iar dupa Craciun poate insemna si cu ocazia mesajului de Anul Nou. Termen legal sau constitutional nu exista. Cert este ca, din momentul amanarii, chestiunea sotului sirian s-a propagat cu mare viteza si nu numai in Romania, nu ma indoiesc. Pana la un punct, asa ceva te poate victimiza. Dar daca adaugam si reactia venita din partea mitropolitului Clujului, Andrei Andreicut, care dorea un premier roman si ortodox, mai ales acum, in preajma unei mari sarbatori crestine, de la un punct incolo poate aparea un prejudiciu de imagine periculos pentru PSD. Asadar, daca bulgarele acesta se va amplifica in zilele urmatoare, este posibil ca insusi Liviu Dragnea sa prefere retragerea dnei Shhaideh, ceea ce ar reprezenta o prima si mare infrangere dupa marsul triumfal de pana acum”, a explicat Ioana Ene Dogioiu pe ziare.com. –  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.