Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Interesează pe cineva?!

București: Interesează pe cineva?!

DISTRIBUIȚI

scena-sebastian-2016Terorismul cultural din Parcul Sebastian

Frigărui, alcool, zgomot infernal și mizerie în mijlocul uni parc situat între blocuri147792 – 051212016­ – Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, continuă cu succes practicile lui Marian Vanghelie. Parcul Sebastian, unul dintre cele mai mici din București, situat între blocuri, ”găzduiește” din nou ”evenimente culturale” dedicate sărbătorilor de iarnă.

Pe o scenă mare amplasată la numai câțiva metri de blocurile de locuințe, neacoperită cu nicio perdea fonică, se produc, până pe 18 noiembrie, seara, între orele 18.00 și 21.00, artiști mai mari sau mai mici, spre încântarea câtorva sute de spectatori, dar spre disperarea multor mii de locuitori din zonă care din cauza zgomotului (e adevărat mai ”mic” față de ororile organizate de Vanghelie) sunt nevoiți – mulți dintre ei – să plece de acasă pentru că nu își pot folosi locuințele. Mai mult, în mijlocul micului parc, au fost ”instalate” niște cabane unde alcoolul (vinul fiert și berea, în special) sunt asezonate cu mici și diverse frigărui (toate vândute, bineînțeles, la negru, că doar e sărbătoare). Și ca totul să fie perfect din punct de vedere organizatoric, pe aleile parcului circulă nestingherite și mașinile așa-zișilor patroni de cabane.

Poliția Locală, subordonată primăriei, nu poate lua nicio măsură pentru respectarea legii, iar Poliția Națională spune că nu se bagă peste un eveniment ”organizat ocazional”, deși acesta este ilegal. De-altfel nici nu are cum să ia vreo măsură legală atât timp cât viceprimarul Sectorului 5 este Marian Țigănuș, fost șef al poliției de sector.

Locuitorii care stau în zona parcului nu au fost întrebați niciodată dacă se simt deranjați de asemenea evenimente ”ocazionale” care țin cu săptămânile.

Organizatorii, reprezentanți ai Primărie Sectorului 5, au promis că vor deranja foarte puțin localnicii în privința zgomotului locuitorii din zonă, numai că până acum promisiunile au rămas doar vorbe goale.

Despre Garda de Mediu sau Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu putem spune nimic pentru că, așa cum s-a mai întâmplat, invocă lipsa de personal, mai ales în zilele de sărbătoare.

Astfel, pentru mii de oameni din zonă, zilele libere și de sărbătoare devin un calvar, acesta fiind cadoul administrației locale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.