Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Laurențiu Coruț, șef peste Cimitire, arestat la domiciliu

București: Laurențiu Coruț, șef peste Cimitire, arestat la domiciliu

DISTRIBUIȚI

laurentiu-corut148133 – 221212016­ –  La  21 decembrie a.c., ofițerii DGA l-au prins în flagrant-delict pe Laurențiu Coruț, director juridic al Administrației Cimitirelor București (ACCU), în momentul primirii sumei de 1.000 euro, pentru a-și folosi influența față de funcționari în atribuțiile cărora intră emiterea autorizațiilor de acreditare a societăților comerciale pentru executarea de lucrări în cimitirele aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București – Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

Denunțul a fost făcut cu o zi înainte. Față de Coruț s-a pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În continuare, cu privire la inculpat s-a dispus măsura reținerii preventive pentru 24 de ore și, la aceeași dată, a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Laurențiu Coruț este cel care era plătit de Primăria Capitalei cu 1.000 de lei pe zi ca să stea acasă. În februarie 2009, când era tot directorul juridic al ACCU,  a fost dat afară de primarul general de atunci, Sorin Oprescu, dar a fost repus în funcţie de justiţie. Coruţ a dat însă în judecată Muncipalitatea şi a câştigat procesul în 2010. Instanţa a obligat Primăria să îl repună în funcţie, să îi dea salariile din urmă şi să îi dea şi o despăgubiri de 1.000 lei pe zi, inclusiv sâmbăta și duminica, până la reangajare.

Oprescu l-a repus în post, dar imediat după numire l-a dat afară din nou. A urmat un alt proces câştigat de Coruţ, dar decizia nu a fost pusă în aplicare nici de acestă dată de Municipalitate. Una pesta alta, fostul director juridic a primit de la Primărie, din 2009 până în martie 2016, când a fost reinstalat în post, 170.000 de euro, doar ca să stea acasă. –  PROMPT MEDIA

foto:libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.