Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: MAI, la datorie cu forțe suplimentare

București: MAI, la datorie cu forțe suplimentare

DISTRIBUIȚI

politia148143 – 231212016­ –  Peste 22.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră vor fi mobilizați zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, la nivel național, în perioada 24 – 26 decembrie a.c., pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică cu ocazia sărbătorilor. Numărul echipajelor de ordine publică va fi suplimentat în zonele cu aflux mare de persoane, inclusiv în stațiunile turistice și în apropierea lăcașurilor de cult.

Polițiștii Rutieri va fi prezenți pe principalele artere de circulație pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor grave. În acest sens, 1.700 polițiști vor acționa zilnic pentru a-i depista pe șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice, dar și pe cei care circulă cu viteză peste limita legală. Peste 340 de autospeciale dotate cu aparate radar vor fi prezente pe drumurile din țară în acest sfârșit de săptămână.

Poliția de Frontieră a operaționalizat la capacitate maximă punctele de trecere a graniței, prin suplimentarea arterelor de control și a numărului de polițiști, pentru a reduce timpul de așteptare la intrarea și ieșirea în/din țară.

Peste 4.700 pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor fi zilnic la datorie. De asemenea, 431 echipaje SMURD și 828 ambulanțe vor fi pregătite să intervină în sprijinul românilor care vor solicita ajutor de specialitate.

Inspectoratul General de Aviație al MAI va avea zilnic disponibile 12 aeronave, pentru transportul de urgență al persoanelor care au nevoie de îngrijiri medicale, precum și pentru misiuni de sprijin al altor structuri operative.

În stațiunile de la munte, aproximativ 200 de jandarmi montani vor fi mobilizați, suplimentar față de personalul implicat în misiuni de ordine publică, pentru a putea interveni zilnic în ajutorul turiștilor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.