Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Marea ”Speranță”

București: Marea ”Speranță”

DISTRIBUIȚI


Firea - UEFA148062 – 191212016
­ – Cine crede ca ”obsesia” Gabrielei Firea ca este urmarita non-stop este o simpla paranoia s-ar putea insela amarnic. Iar faptul ca aproape nu mai exista aparitie televizata a primarului general al Capitalei in care Firea sa nu ”denunte” ca ”structurili” ar fi pe urmele sale dovedeste odata in plus ca, intr-adevar, ”doamna de fier” a PSD-ului stie ea ceva, scrie National.ro.

Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, ”nodul gordian” din cadrul Primariei Capitalei pe care, cel putin acum, se straduiesc ”urmaritorii” sa il taie ar fi de fapt Speranta Cliseru. Femeia care, dupa ce a condus operatiunile de ”pandelizare” a orasului Voluntari si chiar a intregului judet Ilfov, ar fi fost asezata acum de catre cuplul Florentin Pandele – Gabriela Firea la ”butoanele” Primariei Capitalei. Desi, ce-i drept, exista si o varianta tot mai vehiculata in ultima vreme, conform carora famila celor doi primari a cam pierdut deja controlul, multi sefi de deconcentrate din subordinea PMB stiindu-i practic mai mult de frica Sperantei Cliseru. Oricum, situatia la nefastul etaj 14, cel putin pana la mutarea in vechiul sediu de langa Cismigiu este mai mult decat incordata, existand informatii ca procurorii sunt practic la un pas sa naruie ”Speranta” lui Florentin Pandele la conducerea Primariei Capitalei.

Rivalitatea politica dintre Gabriela Firea si Elena Udrea este deja una de notorietate, desi cea dintai este momentan cocotata pe soclul increderii populare, in timp ce ”blonda cea loiala” a lui Basescu tocmai ce a parasit scena politica pe usa din spate. Iata insa ca, paradoxal, Gabriela Firea ar fi preluat ”copy paste” de la Udrea modelul pe care aceasta l-a impus in premiera in politica romaneasca, pe cand conducea Ministerul Dezvoltarii.

Si cand ajunsese sa vorbeasca, atat cu persoane mai putin cunoscute, dar si cu prieteni vechi si chiar cu proprii subalterni doar prin intermediul consilierilor. In speranta ca, dupa cum sustin acum procurorii, ar putea ocoli orice ancheta ulterioara directa asupra sa. Numai ca, iata, timpul a demonstrat ca strategia aplicata de Elena Udrea nu a fost nici pe departe una castigatoare, tocmai consilierii sai fiind cei care i-au taiat, pur si simplu, craca de sub picioare. Desigur, doar instanta va avea ultimul cuvant, judecatorii urmand sa se pronunte daca, intr-adevar, respectivii consilieri erau folositi de sefa lor pentru ”mascarea” unor acte de coruptie sau daca, din contra, oamenii sai de incredere negociau separat, in numele acesteia, dar fara stiinta sa. Pana atunci insa, cert este doar ca, dupa cum bine o stiu toti angajatii din Primaria Capitalei, dar nu numai, in ziua de azi toata lumea vorbeste doar cu consilierii personali ai Gabrielei Firea, in frunte cu, desigur, Speranta Cliseru si Constantin Mitache.

”Cuiburi de rezistenta”

Desi a castigat fara emotii Primaria Capitalei si chiar dupa intrarea ”in paine” ca primar general a continuat sa creasca in sondaje, situatia Gabrielei Firea nu este chiar atat de roza pe cat se asteptau pesedistii.

Si asta pentru ca, la nivelul ”viesparului” gigantic care este Primaria Capitalei, exista inca multe ”cuiburi de rezistenta” care-i fac viata grea noii primarite. Si cum aici gruparile transpartinice de influenta s-au dovedit mai puternice chiar decat „jucatori inraiti” precum Sorin Oprescu, Gabriela Firea a preferat sa se retraga la ”coaforul” de la etajul 14. Iar cum Constantin Mitache inca nu se dovedeste ”mana forte” care sa se comporte precum un adevarat city-manager, iata ca greul ”lichidarii” celor care nu au plecat capul in fata noii conduceri a ramas tot pe umerii Sperantei Cliseru. Care, dupa ce a fost prefect al judetului Ilfov si adminstrator public al orasului Voluntari, a ajuns acum, din postura oficiala de consilier personal al primarului general, adevarata ”eminenta cenusie” a Primariei Capitalei. Postura care i-a dat putere maxima, spunandu-se ca aceasta are practic mana libera sa actioneze in PMB. Dar si dusmani pe masura, Speranta Cliseru fiind prin urmare mai expusa decat oricand, acum, ca actioneaza in prima linie a „pandelizarii” structurilor subordonate. Iar cum stilul ”smuls” aplicat de consiliera sa personala este bine cunoscut in sistem, Gabriela Firea traieste acum „drama” ca nici nu se poate impune la carma Primariei Capitalei fara sprijinul viguros al Sperantei Cliseru, dar se teme sa nu incaseze si loviturile de imagine aferente „naruirii” acestui mit al „intangibilitatii” acesteia.

Amintirile ii rascolesc…

Acum, se poate spune ca, bine sfatuita in ultima vreme, Gabriela Firea s-ar fi pus la adapost, personal vorbind, in situatia tot mai ingrijoratoare a perturbarii ”feng shui”-ului de la Primaria Capitalei, in ciuda scorului electoral de exceptie. Desigur. ramane insa de vazut, daca ”pavaza” va fi una destul de solida pentru primarul general, insa, oricum, cu totul altfel stau lucrurile cu Florentin Pandele, cel care, al randul sau, a lasat in trecut Primaria Voluntari pe mana aceleiasi Speranta Cliseru. Asa ca apropiatii acestora sustin ca, practic, Florentin Pandele cu un ochi rade si cu un altul plange, stiind foarte bine ca amintirile actualei consiliere personale a sotiei pot rascoli ingrijorator trecutul, atat cel de la Prefectura Ilfov, cat si de la Primaria Voluntari…- sursa: National.ro  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.