Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Medicul Căpățână – 13 ani și patru luni de închisoare

București: Medicul Căpățână – 13 ani și patru luni de închisoare

DISTRIBUIȚI

danut-capatana148026 – 161212016­ –  Dănuţ Căpăţână, fost manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 13 ani şi patru luni închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de spălare de bani şi a cinci infracţiuni de luare de mită. Decizia nu este definitivă. Căpăţână mai are o condamnare de patru ani şi patru luni închisoare, dată în august 2016 de Tribunalul Constanţa, într-un dosar în care este acuzat că a fraudat un contract de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare a oxigenului medical din spital.

Fostul manager a fost trimis în judecată de DNA în august 2016, alături de Constantin Virgil Ivan, director general al unei societăţi, precum şi persoanele juridice SC Picus Consulting SRL (firmă controlată de Dănuţ Căpăţână) şi SC Performance Profile SRL (fostă SC Rusmap Consulting SRL, având ca acţionar şi administrator pe Dănuţ Căpăţână).

Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 – mai 2016, în calitate de manager al spitalului, Căpăţână a pretins, de la mai mulţi reprezentanţi de firme, sume de bani în cuantum de aproape 311.000 euro, 28.000 USD şi peste 4,7 milioane lei, din care a primit în total aproape 198.000 euro, 28.000 USD şi peste 4,7 milioane lei.

DNA precizează că, din totalul banilor primiţi cu titlu de mită, peste 4,7 milioane lei au provenit de la Virgil Ivan, fiind remişi în perioada iulie 2009 – mai 2016, în vederea derulării în bune condiţii a două contracte şi a plăţii la timp a facturilor aferente acestora, sub forma unor plăţi lunare aferente unor servicii de consultanţă neefectuate.

Contractele de consultanţă încheiate de Căpăţână cu societăţile care dădeau mita mascată erau similare, iar aceleaşi rapoarte de consultanţă întocmite în vederea justificării sumelor de bani se livrau către mai multe firme, menţionează DNA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.