Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministrul Mircea Dumitru a aprobat constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar

București: Ministrul Mircea Dumitru a aprobat constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar

DISTRIBUIȚI

mircea-dumitru148018 – 161212016­ –  Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin, constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare aferent acestui organism consultativ al Ministerului Educației.

Misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România. În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și eficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.

Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de 3 luni de la data înregistrării acestora.

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, Consiliul Național al Cercetării Științifice, Consiliul Naațonal de Atestare a Titlurilor, Diplomelor ş̦i Certificatelor Universitare și de federațiile naționale studențești. Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani indiferent e eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general. –  PROMPT MEDIA

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.