Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Nepoliticoasele PSD și ALDE

București: Nepoliticoasele PSD și ALDE

DISTRIBUIȚI

dsd-aldeBucurești: Nepoliticoasele PSD și ALDE147968 – 141212016­  – Presedintele Klaus Iohannis considera ca PSD si ALDE dau dovada de o ”atitudine pur si simplu nepoliticoasa” prin refuzul de a participa la negocierile de miercuri privind nominalizarea viitorului premier. ”Este o atitudine pur si simplu nepoliticoasa. Nu imi dau seama ce vor dori sa obtina, dar cred ca gresesc”, a spus presedintele.

Liviu Dragnea a anuntat, marti dupa-amiaza, ca PSD refuza invitatia la consultari a presedintelui Iohannis si nu va merge miercuri la Cotroceni. Liderul PSD a spus ca i se pare straniu ca sunt invitate la consultari partide care la acest moment nu sunt in Parlament, respectiv PMP si USR. Liviu Dragnea a mai spus ca PSD vrea respectarea ”cu strictete” a Constitutiei, iar ”azi e in functie actualul Parlament”.

Liviu Dragnea a mai tinut sa ii transmita presedintelui Iohannis ca PSD nu merge la Cotroceni ”pentru a face exercitii de imaginatie”, asa cum s-a exprimat Klaus Iohannis in declaratia tinuta marti la Palatul Cotroceni.

”Dupa ce fiecare deputat si senator e validat si depune juramantul, si Parlamentul e constituit, se pot face consultari”, a mai spus el, adaugand ca in acele conditii PSD va merge la Cotroceni ”cu toata deschiderea”.

Dupa Dragnea, si ALDE si-a anuntat refuzul de a participa la consultari. ”Respectul fata de proceduri este o conditie obligatorie a calitatii regimului democratic, reprezentantii ALDE vor raspunde cu maxima solicitudine invitatiei presedintelui Romaniei de a participa la consultari in vederea formarii noului Guvern dupa convocarea Parlamentului, validarea mandatelor deputatilor si senatorilor si constituirea unei majoritati absolute fie de catre un singur partid, fie de catre o alianta de partide”, a transmis ALDE intr-un comunicat de presa. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.